Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2018, 09:12 PM
19 frets 19 frets is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Richmond, Virginia
Posts: 172
Default Problem With App Manager [SOLVED]

I recently updated two of my Windows 10 systems to PT 12.8.3 and App Manager 17.12.0. My main system updated without any issues. However, my backup test bed system now has a problem with the App Manager Ver 17.12.0.

At first App Manager would not work properly. It went into a crazy loop at start up that looked like it was trying to reach an external server to sync my account or something. I uninstalled PT 12.8.3 and the App Manager and reinstalled both again. Same results. So I uninstalled App Manager 17.12.0 and reinstalled App Manager Ver 12.8.0 from a link I found when I searched the AVID web site. It installed ok and did not go into the crazy sync up loop. However, now it wouldn’t let me update certain apps under the plugins tab. It would not let me update Codecs LE and DX Driver.

So I decided to update App Manager to Ver 17.12.0 using the upgrade option from within App Manager itself. I was able to successfully upgrade to App Manager 17.12.0 and I no longer get the crazy loop when it starts up. However, it still has the same problem as Ver 17.8.0. It still won't let me upgrade Codecs LE and DX Driver. All other plugins installed and upgraded correctly.

When I try to download and install these three updates, they download and unpack fine, but during the install step, I get the following error message:

The feature you are trying to use is on a network resource that is unavailable. Click OK to try again or enter an alternate path..... etc.

This seems odd to me as I am not using any network drives on this system. When I close that window I get a small window that says:

Error 1714. The older version of Avid DX64 Bit Driver cannot be removed. Contact your technical support group.

Any thoughts on what is going on and how to resolve it would be greatly appreciated.

Problem Resolved:
The problem was actually more extensive than I first thought. Bottom line is that many registry entries related to Avid plugins somehow became corrupted. This prevented complete deletion of all registry parameters when uninstalling PT 12.8.3 and PT 10.3.10. Uninstalling PT would result in improper/incomplete removal of all PT registry entries. I used Revo Uninstaller to completely remove all traces of Pro Tools from the registry and then reinstalled both PT 12.8.3 and PT 10.3.10. Everything seems to be working properly now. Hope this helps others if they experience similar symptoms.
__________________
____________
Sys 1 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.8.3; Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 w/Intel Core i7 2600K 3.4 Mhz CPU; 32 GB Ram: 1 TB Samsung 850 SSD: 4 TB ext. WD Black USB drive; RME UFX interface; Sys 2 - Win 10 Home; Pro Tools 12.8.3 Asus M4A89GTD PRO/USB3 w/AMD Phenom II x4 965 CPU, 3.4 Mhz; 16 GB Ram; 750 Gb int. Samsung 840 Pro SSD; RME UFX interface; Sys 3 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.4; Dell XPS M1530 laptop w/Intel Core Duo 2.5 Mhz CPU, 4 GB ram; 500 GB int. Samsung 840 SSD; RME UFX interface

Last edited by 19 frets; 01-11-2018 at 06:51 AM. Reason: Problem Resolved
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Application Manager Problem? Neurosis Pro Tools 12 19 05-28-2016 04:57 PM
Application manager problem mhender Pro Tools 12 1 11-06-2015 08:25 PM
Digi coreaudio manager problem loiclannoy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-19-2013 03:37 AM
Problem with Digicore Audio Manager Jonassi macOS 4 09-05-2011 10:23 PM
Problem with Digi CoreAudio Manager benny123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-11-2006 08:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com