Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2012, 02:24 PM
greg.ryan greg.ryan is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Sydney
Posts: 4
Default DAE error 23 encountered

Can anyone supply any information about the following Pro Tools 10.2 error?

DAE error 23 encountered

It is occurring as a popup following -9073 "can't get audio from the drive(s)" freezes during playback.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-30-2012, 03:05 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: DAE error 23 encountered

A list of computer info and hardware would help.. :)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-30-2012, 05:02 PM
greg.ryan greg.ryan is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Sydney
Posts: 4
Default Re: DAE error 23 encountered

Quote:
Originally Posted by jasonthurley View Post
A list of computer info and hardware would help.. :)
Sorry, yes.

Window 7 64 bit (i7, 8Gb, SATA drives), PCI connected M-Audio Delta 1010, Pro Tools 10.2.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-30-2012, 06:49 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: DAE error 23 encountered

Try this first:

http://www.youtube.com/watch?v=VG3TxshRU7Q
Reply With Quote
  #5  
Old 06-03-2012, 02:07 PM
greg.ryan greg.ryan is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Sydney
Posts: 4
Default Re: DAE error 23 encountered

After multiple tests and disk checks on my audio tracking HDD revealed no problems, I decided to install an SSD as a caching disk for current sessions, in case the access speed was the basic problem. With sessions moved to the SSD my problems went away. Then the original HDD started giving bad block errors!

So the problem appears to have been related to a failing disk drive with bad blocks effecting some of the session clip files. So while not getting to the bottom of "error 23", I'd start, in future looking at read or speed error files on some session files.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP DAE-error __ was encountered helmer Windows 2 10-23-2013 02:56 PM
DAE error -4 was encountered Nils Groth Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-17-2009 05:20 PM
DAE error 2 was encountered?!? Mike Czech 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-03-2002 10:25 AM
DAE error -199 encountered ripe Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-25-2002 06:39 PM
DAE error was encountered while trying to connect (error #-7101 Enis Presheva Jr. Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-07-2001 12:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com