Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2016, 09:34 PM
aylavid aylavid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Japan & New York
Posts: 59
Default Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Hello Specialists,

We would like to hear your satisfaction with Pro Tools with Mac Pro-6 core 2013.
Please let us know which specific OSX(e.g., 11.3.3 / 12.5, etc.) do you use and how you satisfy with it.

Thank you for your Intel and best wishes,
__________________
Specifications:
Mac OSX 10.10.4
CPU: 2.8GHz Intel Core i7
RAM: 16GB 1600 MHz DDR3
Pro Tools 11.3.1

Appreciate the Rescue from Experts,

A.Y.L
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2016, 10:32 PM
zion zion is offline
Guest
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,075
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Quote:
Originally Posted by aylavid View Post
Hello Specialists,

We would like to hear your satisfaction with Pro Tools with Mac Pro-6 core 2013.
Please let us know which specific OSX(e.g., 11.3.3 / 12.5, etc.) do you use and how you satisfy with it.

Thank you for your Intel and best wishes,
I am very satisfied with my Mac Pro-6 core 2013! I'm using Yosemite 10.10.5/Pro tools 12.4.0 and it is very stable and very fast. It's been the best computer I've have ever purchased for just about everything i use it for including Pro Tools. Another thing I like about Mac's, is I don't have to be a computer tech any more. I can just be creative making music.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2016, 11:26 PM
Extreme Mixing Extreme Mixing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Van Nuys, CA. USA
Posts: 1,343
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

I have a 2013 Mac Pro. Mine is a 4 core with 32 gigs of ram. Works great. It's unstoppable with logic and usually very good with Pro Tools. I have the 500 gig drive. Pro Tools 12.5 and OS 10.10.5.

Steve
__________________
Steve Shepherd
Extreme Mixing
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2016, 11:29 PM
PMF Media PMF Media is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Adelaide Australia
Posts: 382
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

+1 for me. Been using the MP 6,1 since 2014 and it hasn't missed a beat. I've found Yosemite with Quartz Beug and beam sync disabled runs best (graphically).

I also run Logic 10.2.2 and PT 12.5, only downside is the price, horribly expensive
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2016, 11:33 PM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,243
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

I have the same mac you got ! do you experience any freezes on Yosemite ?
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 11.2.3
Pro Tools 2021.3
Logic Pro X
Reason 11

UA Apollo 8p
Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Marshall Amp/Ibanez Pedals/Fender Strat/Yamaha FG820L/Martin DJr10e
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840/Slate VMS

http://www.youtube.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #6  
Old 06-03-2016, 12:06 AM
aylavid aylavid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Japan & New York
Posts: 59
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Quote:
Originally Posted by zion View Post
I am very satisfied with my Mac Pro-6 core 2013! I'm using Yosemite 10.10.5/Pro tools 12.4.0 and it is very stable and very fast. It's been the best computer I've have ever purchased for just about everything i use it for including Pro Tools. Another thing I like about Mac's, is I don't have to be a computer tech any more. I can just be creative making music.

Dear Zion,

Thank you for your post! We are happy for you and beautiful to hear your experience! It is interesting that your combination is different from Avid Knowledge Base and still working fine. We tend to be afraid to update OSX and PT version for avoiding any bugs and trouble for everyday work. We often work with 96k & 32bit f sample rate. How high do you go and how about the fan of Mac Pro?
Attached Images
File Type: jpg Avid Knowledge Base.jpg (47.5 KB, 0 views)
__________________
Specifications:
Mac OSX 10.10.4
CPU: 2.8GHz Intel Core i7
RAM: 16GB 1600 MHz DDR3
Pro Tools 11.3.1

Appreciate the Rescue from Experts,

A.Y.L
Reply With Quote
  #7  
Old 06-03-2016, 03:53 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 450
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Quote:
Originally Posted by aylavid View Post
Dear Zion,

Thank you for your post! We are happy for you and beautiful to hear your experience! It is interesting that your combination is different from Avid Knowledge Base and still working fine.
the 10.10.5/12.4 combo is actually on the list...?

aylavid, WWDC is 2 weeks away, if you're considering a purchase maybe wait until the keynote... There are a numbers of rumors (some reliable some not) indicating there are very good chances a Mac Pro 7,1 will be announced this year. I know sometimes we can't wait and we buy because we have to, but, just sayin'
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2 x 3.3 GHz / MSI RX 560 / 40GB ram / macOS 10.14.5 / Pro Tools 2019.5 / Logic Pro X 10.4.4
Arturia Keylab 88 Presonus Faderport 8 MOTU 896 iPad Air 2 w/ PT Control
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #8  
Old 06-03-2016, 04:24 AM
aylavid aylavid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Japan & New York
Posts: 59
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Quote:
Originally Posted by KV626 View Post
the 10.10.5/12.4 combo is actually on the list...?

aylavid, WWDC is 2 weeks away, if you're considering a purchase maybe wait until the keynote... There are a numbers of rumors (some reliable some not) indicating there are very good chances a Mac Pro 7,1 will be announced this year. I know sometimes we can't wait and we buy because we have to, but, just sayin'
Dear KV626,

Thank you for your concern. Yes, we have also been considering same matter too. Makes us think that how new CPU gets faster ...etc. But same time we need to think what we have to do every day. It is a matter of can we wait about next half year to a year.

2 reasons that make us thinking to go to 2013 Mac Pro.
1. When Apple release new products, it often troubles at the beginning. So we usually wait about least a half year. Besides, we never know when Avid catches up to new Mac Pro.

2. There is refurbished Mac Pro. So we can save little expenses.

We consider same way as you do that how new CPU gets faster for new Mac Pro.. etc. But same time we need to think what we have to do every day. It is a matter of can we wait about a half year to a year.

If you have any different way of thinking, appreciate your resource.
How is your Mac Pros with PT?
__________________
Specifications:
Mac OSX 10.10.4
CPU: 2.8GHz Intel Core i7
RAM: 16GB 1600 MHz DDR3
Pro Tools 11.3.1

Appreciate the Rescue from Experts,

A.Y.L
Reply With Quote
  #9  
Old 06-03-2016, 04:30 AM
aylavid aylavid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Japan & New York
Posts: 59
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Quote:
Originally Posted by Extreme Mixing View Post
I have a 2013 Mac Pro. Mine is a 4 core with 32 gigs of ram. Works great. It's unstoppable with logic and usually very good with Pro Tools. I have the 500 gig drive. Pro Tools 12.5 and OS 10.10.5.

Steve
Dear Extream Mixing,

Thanks for your posting and information!

Best wishes,
__________________
Specifications:
Mac OSX 10.10.4
CPU: 2.8GHz Intel Core i7
RAM: 16GB 1600 MHz DDR3
Pro Tools 11.3.1

Appreciate the Rescue from Experts,

A.Y.L
Reply With Quote
  #10  
Old 06-03-2016, 04:33 AM
aylavid aylavid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Japan & New York
Posts: 59
Default Re: Compatibility between New Mac Pro and Pro Tools

Quote:
Originally Posted by PMF Media View Post
+1 for me. Been using the MP 6,1 since 2014 and it hasn't missed a beat. I've found Yosemite with Quartz Beug and beam sync disabled runs best (graphically).

I also run Logic 10.2.2 and PT 12.5, only downside is the price, horribly expensive

Dear PMF Media,

Thanks for your posting and information!

Best wishes,
__________________
Specifications:
Mac OSX 10.10.4
CPU: 2.8GHz Intel Core i7
RAM: 16GB 1600 MHz DDR3
Pro Tools 11.3.1

Appreciate the Rescue from Experts,

A.Y.L
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8 and Mac G4 compatibility swgerow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-23-2009 10:53 AM
Pro tools LE 7.1 to 7.3 compatibility? Toefinger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-22-2007 04:50 AM
Pro Tools 7 & 6.4 Compatibility Nana Sarpong 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-24-2006 08:45 AM
Pro Tools 7 Compatibility With PT 6.9? rselly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-28-2006 07:02 PM
pro tools compatibility w/G5 roark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-24-2004 01:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com