Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2016, 11:49 AM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Hello everyone,

I just installed PT 12.6 HD and am playing with the new clip effects. The problem is that I cannot adjust anything. Well, to be specific, I can enable / disable the EQ, Filters and Dynamics session, and I can adjust the HP and LP filters and the LF node in the EQ. I cannot grab and/or adjust ANYTHING ELSE. Am I missing something?

Chris Conlee
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2016, 12:10 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Update: I just restarted Pro Tools and I'm now able to edit clip effect parameters. Maybe just a glitch in the Matrix?

Chris
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2016, 12:35 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Update 2: After about a half hour, the clip effect editor has become "stuck" again, with only one or two parameters being selectable. Everything else cannot be manipulated. Anybody else seeing this?

Chris
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2016, 04:40 PM
Carl Lie Carl Lie is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,092
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

This has been an issue with me. I hope now that a few have reported this that Avid will take note.

It can happen if the clips are grouped but mine are not. Are you using HDx or Native?

C
__________________
PT 2020.11.0 HDX OMNI+HDX8x16 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.13.6 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2016, 05:15 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

I'm a CPTK refugee, running HD software only. 12.6 has actually been running very well for me today, outside of this annoying bug. Particularly since I can make great use of the clip effects on the current project I'm working in. Sucks to have to restart every time I want to tweak a clip...

Chris
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2016, 12:57 PM
pjkmusic pjkmusic is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 3
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

This same thing is happening to me. Clip Effects are pretty much useless right now.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-11-2016, 01:00 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,570
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Call me Captain Obvious if you must but....

Making sure everyone knows that Clip FX are only editable when the clip is fully selected.

*ducking*
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2016, 01:16 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Is there a way to "partially" select a clip? Not being a wise guy, just not sure I understand. I'm pretty sure I've got the clip selected when I'm unable to modify clip effect parameters.

Chris
Reply With Quote
  #9  
Old 10-11-2016, 01:19 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,570
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Quote:
Originally Posted by conleec View Post
Is there a way to "partially" select a clip? Not being a wise guy, just not sure I understand. I'm pretty sure I've got the clip selected when I'm unable to modify clip effect parameters.

Chris
Sure, with the selector tool. Also, I wanted to make sure people weren't thinking they should see the settings simply when the cursor is placed on a clip.

Just trying to cover all bases.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-11-2016, 01:49 PM
conleec conleec is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles
Posts: 574
Default Re: Cannot Edit Clip Effects in PT 12.6 HD

Well I'm a picture guy, who's doing audio on a labor of love project. I will be the first to admit I'm no expert at Pro Tools. Media Composer yes, PT no. Here's what I'm doing. I use the "arrow" thingy to select the clip I want to apply a clip effect to. Then I click on the clip effect editor button. If I've recently restarted Pro Tools, this results in me being able to adjust parameters as I would expect. But if Pro Tools has been running for a while, then this very same sequence of events will result in me not being able to adjust most of the parametes in the clip effect editor. Feels very much like a bug to me.

Chris
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clip Effects Freezing Carl Lie Pro Tools 12 3 10-05-2016 05:24 AM
Clip Effects - Compression Metering?? off the wall Pro Tools 12 8 09-30-2016 10:59 AM
Clip Effects Enabled by default cshaw Pro Tools 12 0 09-30-2016 09:52 AM
Clip effects not working [SOLVED] cshaw Pro Tools 12 5 09-30-2016 06:22 AM
Issue dropping more than one clip into the Edit Window with Clip Transparency ON arb232 Pro Tools 12 0 02-10-2016 07:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com