Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-04-2020, 02:37 PM
RickT RickT is online now
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Gold Bar, Wa
Posts: 23
Default Can't hear recorded enabled track when I hit play

Not sure what changed but when I go to any of my recorded songs I can here my recorded enabled track (guitar) until I push the play button and then there is no sound. All the other tracks play except for the record enabled track. When I hit stop it's back to normal. Anyone know what I'm missing here? Never had this happen before.
__________________
Windows 10 - Pro Tools 12.8.3 - DigiDesign 003 - Axe-FX III
Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2020, 02:53 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,273
Default Re: Can't hear recorded enabled track when I hit play

You are Pro Tools 9 standard right? Not HD?

You have likely been bitten by Input Monitoring/Auto Input Monitoring. This often happens by folks accidentally pressing the Command-K (ALT-K on Windows) keyboard shortcut that toggles modes.

The Pro Tools reference guide describes input monitoring very well. Make sure you look in a Pro Tools 9 version, not a recent version (track input monitoring feature--which is fancier than what is happening here--was only in Pro Tools HD in the Pro Tools 9 era and is now in Pro Tools as well as Pro Tools Ultimate versions and is more flexible/powerful). BTW track input monitoring which was added to Pro Tools (standard) in an early version of Pro Tools 12 can be a good reason for folks to upgrade to more recent Pro Tools ... more for folks running larger recoding sessions, but once you use it you never want to go back.

Or the CliffsNotes version: https://www.sweetwater.com/sweetcare...t-monitor-only

Last edited by Darryl Ramm; 07-05-2020 at 12:18 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2020, 10:28 AM
RickT RickT is online now
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Gold Bar, Wa
Posts: 23
Default Re: Can't hear recorded enabled track when I hit play

Thank you so much for the reply and info. It was actually Alt + K that did it but I would never have figured that out on my own. I suppose I need to dive into the Pro Tools guide again and of course upgrade to PT 12. Thanks again. I really appreciate you helping me out on this.
__________________
Windows 10 - Pro Tools 12.8.3 - DigiDesign 003 - Axe-FX III
Reply With Quote
  #4  
Old 07-05-2020, 12:17 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,273
Default Re: Can't hear recorded enabled track when I hit play

Oh Alt-K sorry a windows command shortcut memory lapse... I’lll edit my post for others that might find it.

Last edited by Darryl Ramm; 07-05-2020 at 02:41 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't hear record enabled track during playback Bacek_NJ Getting Started 3 10-16-2015 11:33 AM
Can't hear audio on record-enabled track with 'Low Latency Monitoring' selected EricWillhelm Pro Tools 10 6 01-10-2015 12:34 AM
Recording is Enabled but when I push play, I can't hear the live guitar notr2d2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-21-2010 11:44 AM
Can not hear the recorded track klrss 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 09-12-2007 09:04 AM
Cant hear record enabled track during playback michaiel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-19-2005 01:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com