Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-06-2018, 01:18 PM
jglunt2112 jglunt2112 is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Edgewood, NM
Posts: 151
Default Re: Windows 10 background apps and programs

Hi Albee1952...er, I mean Dave. (Can I call you that?) Sorry, my attempt at humor. I promise I won't quit my day job. Anyway, I don't know the error code I get. I'm not at the studio now (nor all this week), but even if I were, I'm sure if I tried to make the dang window pop up, it wouldn't. That's always the way it goes. What I do remember is that it tells me I've run out of processing power and to try removing some plugins. Does that sound familiar? Fortunately, it doesn't freeze Pro Tools, it just stops it, so I don't lose any work. I don't have a wireless system in my studio computer. When I need wireless, I use a USB adapter, which works great. Normally (unless I forget), I just unplug the adapter when I'm using Pro Tools.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-06-2018, 03:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,036
Default Re: Windows 10 background apps and programs

Quote:
Originally Posted by jglunt2112 View Post
Hi Albee1952...er, I mean Dave. (Can I call you that?) Sorry, my attempt at humor. I promise I won't quit my day job. Anyway, I don't know the error code I get. I'm not at the studio now (nor all this week), but even if I were, I'm sure if I tried to make the dang window pop up, it wouldn't. That's always the way it goes. What I do remember is that it tells me I've run out of processing power and to try removing some plugins. Does that sound familiar? Fortunately, it doesn't freeze Pro Tools, it just stops it, so I don't lose any work. I don't have a wireless system in my studio computer. When I need wireless, I use a USB adapter, which works great. Normally (unless I forget), I just unplug the adapter when I'm using Pro Tools.
That error message can come with a few different numbers(so next time, write it down and/or save a screen capture). Also, take note of whether your internet adapter is connected when it happens. This is all part of troubleshooting(high attention to detail)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #13  
Old 02-07-2018, 06:30 AM
jglunt2112 jglunt2112 is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Edgewood, NM
Posts: 151
Default Re: Windows 10 background apps and programs

I didn't realize there were different error codes for this same message, so I'll keep an eye out. I do know it happens both with and without my internet adapter connected. Thanks!
Reply With Quote
  #14  
Old 02-07-2018, 06:36 AM
mjslakeridge's Avatar
mjslakeridge mjslakeridge is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 1,028
Default Re: Windows 10 background apps and programs

You shouldn't have to physically remove the wireless network device when not using it. You can go into Device Manager and disable/enable it there. I put a shortcut to Device Manager on my desktop so I can do this easily.
__________________
"Whiskey Bottle...Brand New Car...Oak Tree You're in my Way" RVZ

Pro Tools LE 7.4cs10, Windows XP Home SP3, AMD Phenom II 1045T Processor, Digi 002 rack , Command 8, Behringer ADA 8000, Tascam M-320B Mixer, Alesis Monitor Two Speakers, Vintage and Modern Tube Amps, Fender American Strat, 1973 Gibson SB-450 Bass, Epiphone Les Paul Traditional Pro, Roland W-30 Keyboard, Preimier XPK Fusion Drum Kit.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-07-2018, 06:37 AM
jglunt2112 jglunt2112 is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Edgewood, NM
Posts: 151
Default Re: Windows 10 background apps and programs

Quote:
Originally Posted by mjslakeridge View Post
You shouldn't have to physically remove the wireless network device when not using it. You can go into Device Manager and disable/enable it there. I put a shortcut to Device Manager on my desktop so I can do this easily.
That's a good idea. Thanks!
Reply With Quote
  #16  
Old 02-08-2018, 08:39 AM
StillHollow StillHollow is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Northern Virginia
Posts: 24
Default Re: Windows 10 background apps and programs

Quote:
Originally Posted by mjslakeridge View Post
You shouldn't have to physically remove the wireless network device when not using it. You can go into Device Manager and disable/enable it there. I put a shortcut to Device Manager on my desktop so I can do this easily.


Yup, right click on the shortcut, click disable and reverse the process as needed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows sound in background. kol12 Pro Tools 10 4 10-31-2015 10:06 AM
Windows 7 Background services Caatalyst Pro Tools 10 2 08-31-2014 07:34 AM
SO... Programs, System Cache or Background Services? GordonFreeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-24-2009 02:20 PM
No More Windows...just my blue background! Jake001 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-02-2004 11:10 AM
Programs running in the Background.... How do you disable them??? Big Tyme 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-13-2003 12:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com