Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2017, 10:33 AM
danielchodges danielchodges is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Charlotte NC
Posts: 7
Default Can't import audio in PT 12

Hi Everyone!

A couple of weeks ago, while working on assembling a record PT stopped letting me bring in outside audio files. When I click to import audio, an error message comes up. Anyone know how to fix this, or even just a way around it? It happens in all of my sessions, new and old across multiple hard drives. The error is pasted bellow.

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/158347/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 573.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-13-2017, 11:33 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,190
Default Re: Can't import audio in PT 12

Hi, You might try a repair of permissions on the drive in question.
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.6
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2017, 12:50 PM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,632
Default Re: Can't import audio in PT 12

1) Try working from a different drive and see what happens
2) Try trashing prefs and database/catalogs (use Pete Gates' utility)
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2017, 07:23 PM
danielchodges danielchodges is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Charlotte NC
Posts: 7
Default Re: Can't import audio in PT 12

Thanks for the replies! I tried repairing disk permissions to the drives, and that didn't seem to do it. It happens regardless of what hard drive I'm on.

So now I'll try dumping the prefs and such. Rich, can you give me any more advice on how to do this? I'm not aware of "Pete Gate's Utility".

Thank you all again for the help!
Reply With Quote
  #5  
Old 06-13-2017, 07:28 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,797
Default Re: Can't import audio in PT 12

Here you go

http://duc.avid.com/showthread.php?t...ght=Pete+gates
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2017, 07:33 PM
danielchodges danielchodges is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Charlotte NC
Posts: 7
Default Re: Can't import audio in PT 12

Oh, awesome! Thank you!

I should have searched for it first. I'm pretty lame and new to the ways of forums.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-14-2017, 07:34 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,797
Default Re: Can't import audio in PT 12

Quote:
Originally Posted by danielchodges View Post
Oh, awesome! Thank you!

I should have searched for it first. I'm pretty lame and new to the ways of forums.
You are most welcome and glad to help
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #8  
Old 06-19-2017, 09:43 AM
danielchodges danielchodges is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Charlotte NC
Posts: 7
Default Re: Can't import audio in PT 12

Hi again everyone!

I tried clearing the prefs via PG, and working off 5 different hard drives, but I'm still getting this error when I try to pull in audio files.

Any other thoughts? If I could do this session in wavelab, at this point I would just go that rout.

Here is there error again -

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/158347/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 573.

(Use the Copy button to copy this message to the clipboard.)
Reply With Quote
  #9  
Old 06-19-2017, 10:53 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,683
Default Re: Can't import audio in PT 12

Quote:
Originally Posted by danielchodges View Post
Hi again everyone!

I tried clearing the prefs via PG, and working off 5 different hard drives, but I'm still getting this error when I try to pull in audio files.

Any other thoughts? If I could do this session in wavelab, at this point I would just go that rout.

Here is there error again -

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/158347/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 573.

(Use the Copy button to copy this message to the clipboard.)
may i ask the Q: what kind of Audio files are these ?? anything Exotic ?? something pro tools will not read .. system info, OS, PT version, etc ..

try this to see what is happening .. if you open a Blank Session and go to import audio dialog box - can you play the files in there before importing ?? and what format does PT say they are ??

cheers john
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #10  
Old 06-19-2017, 10:58 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 501
Default Re: Can't import audio in PT 12

It's always a good idea to check for illegal characters in any of the filenames, or in any of the folder or drive names that are in the path to the files. I have had illegal characters cause assertion errors in the past. May not help, but worth a look.
__________________
Scott Gatteρo
Yessian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import Video - Audio Import Option Disabled sarcanon Pro Tools 12 2 06-14-2016 05:12 PM
Does "Automatically Copy Files on Import" work with Import Audio command? leftalive Pro Tools 10 3 04-17-2013 09:35 PM
Import Session Data with out Audio import disinfor Pro Tools M-Powered (Mac) 7 11-14-2010 11:44 AM
Import Audio search window results will not import BA Studios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-25-2008 09:00 AM
Re: Import Audio or Bounce to Disk then Import filosofem 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-10-2005 03:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com