Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2016, 07:32 PM
Phenolic72 Phenolic72 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Atlanta
Posts: 4
Default Collaboration timeouts and errors using Windows 10

I realize Win 10 is not officially supported, but after having a couple of colleagues upgrade from 12 to 12.5 (using Windows 10) with no issues, I did as well. Unfortunately, when I try to upload (or download) a project, the task fails with either a timeout message, or a "Failure: No Message Received" error.

I've reinstalled the app, ran it in compatibility mode, recycled preferences, updated hardware drivers and even disabled my firewall and antivirus, but nothing seems to work. Nothing shows up in the system event logs and my network I/O is solid up and down. (Possibly related, the Avid Application manager will not connect as well, but I have no issues logging in via the Pro Tools application.) Other machines in the network are not having the same issue.

Has anyone else seen this?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2016, 09:09 PM
kbpr kbpr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Van Nuys, CA
Posts: 3
Default Re: Collaboration timeouts and errors using Windows 10

Yes, I'm having the exact same issue, and I'm also using Windows 10. I've tried all of the same trouble shooting attempts as well, also with no luck. However, I am able to successfully log into the Avid Application Manager.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2016, 05:48 PM
Phenolic72 Phenolic72 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Atlanta
Posts: 4
Default Re: Collaboration timeouts and errors using Windows 10

I'm going for a clean uninstall/reinstall tomorrow per the Pro Tools Expert method. I'll let you know if that makes a difference. I contacted Avid as well, and they (understandably) told me I was out of compliance with Windows 10. Most people don't seem to be seeing this issue however.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2016, 11:22 AM
Phenolic72 Phenolic72 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Atlanta
Posts: 4
Default Re: Collaboration timeouts and errors using Windows 10

Just to Update, this ended up being some portion of Bit Defender. I had previously disabled all of the modules which had no effect. I had also added all of the AVID EXE's to the exceptions list in the Bit Defender application. After doing a full clean uninstall/reinstall of PT 12.5, I still had the issue, so I started installing and testing methodically until I hit Bit Defender. I'm not sure what was causing it and have been working with AVID to help isolate it.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-15-2016, 12:43 AM
kbpr kbpr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Van Nuys, CA
Posts: 3
Default Re: Collaboration timeouts and errors using Windows 10

That makes sense, as I'm using Bitdefender as well. How did you determine that was the problem? Did you have to uninstall Bitdefender completely?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-15-2016, 06:29 AM
Phenolic72 Phenolic72 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2016
Location: Atlanta
Posts: 4
Default Re: Collaboration timeouts and errors using Windows 10

Yes, I actually had to completely uninstall it. I had earlier ruled it out as the culprit, because I had gone in and completely disabled every single module from Bit Defender Central on this machine. I had already added every EXE I could find the the exception list and that didn't work. So, after my clean uninstall/reinstall of Pro Tools didn't work, I came back to Bit Defender and completely uninstalled it, now everything works. One thing, the projects I had been trying to upload were corrupted somehow. I had to delete and recreate them. Also - I think a piece of BitDefender is still on my system, because when I tried to enable Windows Defender, it keeps turning off, which is what usually happens when you have a separate AV running. I'm still troubleshooting that one. I'm interested to see if you have the same issue.

Last edited by Phenolic72; 04-15-2016 at 06:48 AM. Reason: Spelling and Clarity
Reply With Quote
  #7  
Old 04-15-2016, 05:44 PM
kbpr kbpr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Van Nuys, CA
Posts: 3
Default Re: Collaboration timeouts and errors using Windows 10

I really like and trust Bitdefender, so I'm hoping they and Avid find a workaround. As for some of Bitdefender hanging around your system, I always use their uninstall tool, just because I've run into similar problems in the past.

Because I won't use Pro Tool's collaborate feature much, I'll probably keep Bitdefender installed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cloud collaboration vs real collaboration midnightrambler Pro Tools 12 13 06-11-2015 01:48 PM
DAE errors Windows XP Pro TomAnderson Pro Tools M-Powered (Win) 8 05-16-2011 01:58 PM
Windows 7 x64 9092 errors SRA893 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-18-2010 09:13 PM
6.1.1 LE DAE Errors Windows XP - Help Please!! picks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-10-2008 10:51 AM
Upgrading to 10.4 - Tiger - USB Timeouts Rob S 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-11-2005 12:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com