Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2020, 04:12 AM
KeithMuirMusic KeithMuirMusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Scotland
Posts: 3
Default ALT Key Not Working In Pro Tools

Hey, i have this issue where the ALT Key will not work in Pro Tools IF i open explorer from within pro tools - for example opening explorer when importing a track or creating a session, or if a sampler wants me to find samples etc. The moment i do this the ALT Key will not work until i exit and restart pro tools.

I have been using Pro Tools for many years now with no issues like this. I recently upgraded from Pro Tools 12 to 2019.10 Ultimate and the issue started occuring around this time as well.

I have tried contanting avid support about it and they don't seem to have a solution so i'm hoping someone else might have encountered this issue and been able to resolve it.

Things i have tried so far

Reinstalling Pro Tools
Trashing Pro Tools Preferences
Trying older versions of Pro Tools
Uninstalling Keyboard and Mouse software.
Trying a completely different keyboard and mouse
Uninnstalling and reinstalling a bunch of different drivers to see if there was an issue there
Contanting Avid Support

Setup

Self Built PC

Windows 10 Pro 1909
i7 8700K CPU
GTX 1080 Ti GPU
32GB DDR4 RAM
Asus Prime Z-370-A Motherboard
Thunderbolt Header PCIE Card
Usb 3.0 Expansion PCIE Card
ASUS PCE-AC88 Wifi PCIE Card
1TB 860 EVO SSD (Where Pro Tools and OS is installed)
4TB 860 EVO SSD
2 External 4TB HDDS 1 Internal 1 TB HDD
Razer Lancehead TE Mouse
Corsair K95 platinum Keyboard
ILOK 3

My audio interface is a Universal Audio Arrow
And my version of Pro Tools is Pro Tools Ultimate 2019.12

Thank you for your time, any help is greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2020, 08:16 AM
Oli_W Oli_W is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
Default Re: ALT Key Not Working In Pro Tools

There are (were? Haven’t tested on 2019.12) issues with Windows 10 UK English language setting and the ALT key. Mine is fixed by setting windows to US English (which changes some other things too). Give it a go. It’ll require a restart.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-06-2020, 09:59 PM
KeithMuirMusic KeithMuirMusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Scotland
Posts: 3
Default Re: ALT Key Not Working In Pro Tools

Thanks for the sugestion, i tried to changing my windows language to US, didn't fix it sadly
Reply With Quote
  #4  
Old 01-07-2020, 01:50 AM
Oli_W Oli_W is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 20
Default Re: ALT Key Not Working In Pro Tools

Nooooooooooooooooooooooo
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2020, 03:46 AM
KeithMuirMusic KeithMuirMusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Scotland
Posts: 3
Default Re: ALT Key Not Working In Pro Tools

Update

Incase anyone else ever has this issue i was able to fix it by reinstalling Windows. Annoying but at least it got the job done.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-16-2020, 12:08 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,219
Default Re: ALT Key Not Working In Pro Tools

A few other people with the same/similar issue:

https://duc.avid.com/showthread.php?t=408080
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools 11 hd working, pro tools 10 hd giving errors TheJester Windows 2 06-07-2019 09:38 AM
pro tools 12.6.0 sessions not working in Pro Tools 12.5.2 glowstar Pro Tools 12 4 11-07-2016 12:30 PM
Pro Tools LE 8.0.5 & Win 10 -it's working! ZuppaDePesce Windows 10 09-03-2015 05:57 PM
PRO TOOLS 8LE was working on windows 8, stopped working after 8.1 update... Jon Vandenbor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-01-2015 03:10 PM
Midi Control Not working in Pro tools 11.0.1 but works in pro tools 10.3.6??? bleudog Pro Tools 11 17 04-30-2014 04:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com