Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #51  
Old 10-04-2016, 12:00 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

ok .. i am late to the testing but here is what i found: midi playing to a click with a Waves Linear Phase Multiband Comp - 7680 samples in orange / dly comp ON

11.3.2 - good
12.5.2.511 - good
12.6 - late ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #52  
Old 10-04-2016, 12:37 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,038
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Thanks John, This is a known issue.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #53  
Old 10-04-2016, 12:41 PM
mykhal c's Avatar
mykhal c mykhal c is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: san fran
Posts: 4,355
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
ok .. i am late to the testing but here is what i found: midi playing to a click with a Waves Linear Phase Multiband Comp - 7680 samples in orange / dly comp ON

11.3.2 - good
12.5.2.511 - good
12.6 - late ..
thanks...i just passed this info forward in-house....
__________________
bassist...deep pocketz anyone???!!!

The Basschakra Lucid Soul Trip

i7 Builds - Specs and Results

HDNative | Omni | i7-3930K OC'd 4.0GHZ |
ASUS X79 Sabertooth | 32GB GSkill DDR3 2133 ram | mo' stuff
Reply With Quote
  #54  
Old 10-04-2016, 08:22 PM
del cosmos del cosmos is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 258
Default Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Did my best to force me to produce a song today with Protools 12.6, I said: "maybe if I tick a few steps back each midi recording I could make this work"... WRONG!!!
It was a pain! but the worst thing is that I feel midi timing in general is broken even after quantize.

Long story short, 12.6 is useless for me, back to 12.5.2

Really hope Avid could make an exception here an release an update with this fixed as soon as possible now that they are able to reproduce this unacceptable bug.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by del cosmos; 10-04-2016 at 09:56 PM.
Reply With Quote
  #55  
Old 10-05-2016, 04:14 AM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 452
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Quote:
Originally Posted by del cosmos View Post
Did my best to force me to produce a song today with Protools 12.6, I said: "maybe if I tick a few steps back each midi recording I could make this work"... WRONG!!!
It was a pain! but the worst thing is that I feel midi timing in general is broken even after quantize.

Long story short, 12.6 is useless for me, back to 12.5.2

Really hope Avid could make an exception here an release an update with this fixed as soon as possible now that they are able to reproduce this unacceptable bug.


Sent from my iPhone using Tapatalk
That bug totally screwed us...A quick fix MUST be out not soon...NOW!!!
unacceptable ...
Reply With Quote
  #56  
Old 10-05-2016, 10:48 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,038
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Were hoping for a fix in the next release.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #57  
Old 10-05-2016, 03:05 PM
del cosmos del cosmos is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 258
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Were hoping for a fix in the next release.

They should fix the undo function on the midi editor too, its broken.

Please Avid, we are almost there :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #58  
Old 10-05-2016, 04:53 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,753
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Quote:
Originally Posted by del cosmos View Post
They should fix the undo function on the midi editor too, its broken.

Please Avid, we are almost there :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
thats odd .. Undo in the Midi Editor is working fine here .. is there something i am missing ..

make some midi notes with the Pencil tool .. undo them .. works ... makes some midi notes outside of the midi editor, open editor .. undo them .. works ..

what am i doing wrong ??
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #59  
Old 10-05-2016, 08:42 PM
del cosmos del cosmos is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Posts: 258
Default Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
thats odd .. Undo in the Midi Editor is working fine here .. is there something i am missing ..



make some midi notes with the Pencil tool .. undo them .. works ... makes some midi notes outside of the midi editor, open editor .. undo them .. works ..



what am i doing wrong ??

Was reported by another user on the "Bug list thread", I can't tell you because I already trash 12.6 and I'm working with 12.5.2

Maybe it is an odd case.

List of bugs in PT 12.6 - please contribute
Many of the above, plus that undo doesn't work under midi editor.
http://duc.avid.com/showthread.php?p=2386844


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #60  
Old 10-05-2016, 09:47 PM
sloanlogic sloanlogic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: 238 Old Stamford Road
Posts: 18
Default Re: Midi Latency Problem welcome back in 12.6 :(

Midi needs to be completely overhauled in PT. Its just nowhere near what midi is in other DAWS. Please Avid. Look at good Logic Pro X handles midi, its why I cannot compose in PT.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT9 midi/latency problem, need help funkpower macOS 1 04-21-2011 07:47 PM
latency with midi out and audio back in... stevesound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-23-2006 12:06 PM
Midi play back problem batch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-16-2004 11:23 PM
midi and latency problem with 002.. Jayson Torres 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-10-2003 10:25 AM
Latency When Playing back MIDI JSXtremist 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 11-12-2003 10:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com