Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-31-2020, 10:37 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

Random quitting
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2020-01-31 at 10.33.08 PM.png (83.1 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #22  
Old 02-03-2020, 12:56 AM
Clemens Becker Clemens Becker is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Germany
Posts: 20
Default Re: Eucon instability

Short Update from my System.
I had my iPhone connected to my WLAN, since i turned the phones WLAN off, it seems to run stable now
Reply With Quote
  #23  
Old 02-06-2020, 10:25 AM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

I updated the FB thread, thought I would update here. I bought a new Tri Band Router, problems fixed.
https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1

I think there needs to be some specific technical recommendations for supported routers. I know a specific router was posted in the Eucon manual, but that is not adequate for a number of reasons. People will want to know if the current router they have is compatible, people may want to buy a different router for other reasons, and people may want to buy a cheaper router, which is what I did. I was able to save $100 going with my router vs the one recommended. Now I have extra money to buy more sound effects
Reply With Quote
  #24  
Old 02-07-2020, 09:48 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,498
Default Re: Eucon instability

Quote:
Originally Posted by avernon82 View Post
I think there needs to be some specific technical recommendations for supported routers. I know a specific router was posted in the Eucon manual, but that is not adequate for a number of reasons. People will want to know if the current router they have is compatible, people may want to buy a different router for other reasons, and people may want to buy a cheaper router, which is what I did. I was able to save $100 going with my router vs the one recommended.)
The problem is there are 100's of routers and they change every 6 months. Not only that 2 routers priced the same can perform very different. Sometime a particular router has default settings that are not very good too. So we could recommend a router that is a particular type and even has the same chipset as others but find similar ones perform very differently. The reason the Tri Band all bells and whistles one works great, is that its overkill. But if you have already spend a couple thousand or more on your setup, and use it for work then spending $250 on something like this to guarantee it all works together isn't that much.
Reply With Quote
  #25  
Old 02-07-2020, 11:13 AM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 60
Default Re: Eucon instability

You shouldn't need a specific router for a protocol to work. If you do there's a problem with the protocol, not the router.
Reply With Quote
  #26  
Old 02-07-2020, 12:11 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,498
Default Re: Eucon instability

Correct, but you do need one that matches the performance needed by said protocol. All routers support tcp and udp which Eucon uses but some are dogs when it comes to throughput.
It's like saying you don't need a fast Mac to run Pro Tools... But you do if you want large sessions and snappy performance.

Sent from my HMA-L29 using Tapatalk
Reply With Quote
  #27  
Old 02-07-2020, 01:58 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

are router's really bad at accurately posting their throughput specs? Just not sure why there couldn't be minimum spec requirements for routers same as computers.
Reply With Quote
  #28  
Old 02-14-2020, 05:56 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

ok, turns out problem NOT FIXED. Control app keeps disconnecting and re-connecting

I'm getting really frustrated. I've spent hours trying to get this thing stable. I feel like it shouldn't be this hard
Reply With Quote
  #29  
Old 02-15-2020, 05:20 PM
avernon82 avernon82 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: 1326 Monterey St
Posts: 32
Default Re: Eucon instability

I have the Fire HD10s currently turned off, just the iPad is on, and it's disconnecting and reconnecting. It did not do this before the major rebuild of the app
Reply With Quote
  #30  
Old 02-16-2020, 03:07 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 75
Default Re: Eucon instability

Can you connect the Fire 10 to the ethernet via cable, just like the ipad or iphone?
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instability Issue munchman Eleven Rack 5 01-29-2018 03:00 PM
SSD 4 and instability nozzles macOS 2 01-23-2012 07:28 AM
Instability of 7.3 midi sordino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-13-2007 05:35 AM
General instability in PT7, looking for help. deafguy Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 04-30-2006 11:02 AM
Bluetooth and Instability? Mount Royal Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-09-2005 05:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com