Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-23-2020, 05:52 PM
danonbass danonbass is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 69
Default Propellerhead Reason as instrument issues.

I've used Reason as an instrument plug-in in PT for quite some time, but I've been getting some issues recently. Reason won't open properly and I'll get the pinwheel of death. I'll have to force quit Reason, and often times PT as well. I thought it might be an update issue so I got on the newest versions. That has actually seemed to made the problem worse. Both programs work just fine independently from each other. Any clues as to what's happening?


PT 2020.9.1
Mac Pro (late 2013)
OS Catalina 10.15.6
16GB 1866 MHz DDR3
Reason 10.4.1d4 (build 10,700)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2020, 06:49 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,027
Default Re: Propellerhead Reason as instrument issues.

Just to confirm, you’re using Reason 10 so you’re not actually using it as an instrument, you’re using it standalone linked via ReWire.

If I have that correct, ReWire has been deprecated since v11. I would have thought it would continue to work on your version, but seeing you’re running the latest Pro Tools and Mac OS, I’m going to say it’s a ReWire issue.

Since v11, you can run Reason as an actual AAX plugin directly within ProTools. Unless there’s something specific to the app itself you want to continue to work with, I’d suggest looking at upgrading and using it directly within PT.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2020, 07:43 PM
danonbass danonbass is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 69
Default Re: Propellerhead Reason as instrument issues.

Yep. An upgrade to Reason11 did the trick. Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Propellerhead's Reason getz76 Pro Tools 10 4 03-22-2012 09:29 PM
Propellerhead reason 4/ Record fix!!! iamstress 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-03-2010 07:06 PM
Reason by propellerhead! Benjamino General Discussion 0 06-10-2005 02:18 PM
Digi and Propellerhead Reason Again tradinjfoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-06-2002 08:01 PM
Digi 001 and Propellerhead Reason? jack-dangers 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-24-2001 01:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com