Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 04-07-2016, 09:51 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 468
Default Re: Omni Preamp fix?

the funny thing is through all this drama, the one unit I have thats been broken for like 3 years or more at this point is sitting in a storage unit, because I wasn't willing to pay a fee to fix it when clearly there was a design issue. I applied whatever money that would've gone towards a repair buying a better interface from a different manufacturer and moving away from an HD native card and have been happy ever since.

so if anyone wants an omni, barely used with non functioning pre amps, I'm selling... CHEAP lol
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative

HOBO Audio
Reply With Quote
  #42  
Old 05-04-2016, 11:16 AM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 509
Default Re: Omni Preamp fix?

Just to add to the noise...Having the noted problem with PreAmp 1 on my Rev B Omni with 2.10 firmware. Bummed out. Looks like it's at least $1,100 with boxing and shipping charges. I spoke to two repair shops, Advanced Musical Electronics (in L.A.) and another shop in Florida.

Apparently shops can't work on the motherboards because they're so complicated; you have anything go wrong and the unit is basically worthless. Avid has major quality and management issues to charge customers $1,000 for out of warranty service when it's a faulty and known problem; clearly a manufacturing defect.

Voicing my complaint and disappointment with Avid.
__________________
iMac 3.5 i7, 16 GB Ram
OSX 10.9.5 Mavericks
ProTools 10/11HD
HD Native Thunderbolt
Avid Omni 2.21 Firmware
SYNC HD 2.21 Firmware
AJA Gen 10 TriSync
Blackmagic UltraStudio Express 10.1.4
Reply With Quote
  #43  
Old 05-04-2016, 03:32 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,184
Default Re: Omni Preamp fix?

You might be better off looking for a used one with a later rev.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #44  
Old 08-03-2016, 10:01 PM
DAWgEAR's Avatar
DAWgEAR DAWgEAR is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: California, USA
Posts: 338
Default Re: Omni Preamp fix?

Does this issue only affect the mic preamps (as opposed to the line in and instrument inputs)?

And is it definitive that plugging/unplugging while phantom power is engaged is the only cause? Or do these also fail for other reasons?

I ask because I bought my Omni 3.5 years ago and I have never used the mic pres. I only use my outboard pres and channel strips and go in via the line input. I am tempted to test my unit (Rev A), but, since it is working fine in the way that I use it, I am hesitant to do so.

As a potential future precaution, I made a red label with my Brother P-Touch and affixed it to the front panel below the mic pres: "Disengage 48V!"
__________________
Pro Tools HD Native 2020.5 | HD Omni | iMac Pro: 10-Core 3.0 GHZ - 64 GB - 2 TB - Vega 56 | Sonnet Echo Express SE II for PT HD Native PCIe and UAD 2 Quad PCIe card | Pro Tools Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OMNI Preamp issue... JR Fountain Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 21 05-18-2012 07:41 AM
OMNI Preamp gain stargazer Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 05-17-2012 12:43 PM
OMNI Preamp gain stargazer Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-14-2012 02:59 PM
Omni Preamp? DetroitT Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 01-11-2012 04:58 AM
OMNI preamp impedance? Mr.Scarbee Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 08-09-2011 04:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com