Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2005, 05:32 PM
Jperkins Jperkins is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Milwaukee
Posts: 379
Default Problems, Problems, Problems all day long...

Hey, has anybody had this one??? I formatted a drive in OSX disk utility and checked the box install OS9 drivers, recorded 9 songs for a few days in OS9 on a G4 onto that drive with no problems, then brought the drive home, plugged it into my computer with OSX and was able to open a session and play the song almost to the end, then it said it stopped and said it couldn't acesss the drive fast enough, then the Mac stopped recognizing the drive, so I tried going back to the OS9 computer and that wouldn't recognize the drive either. It'd be awesome to not lose some of the stuff on this drive so if anybody has any ideas on how to get this data back somehow that'd be a miracle....thanks. JP
__________________
iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.3

http://www.mysteryroommastering.com/
http://www.justincarlperkins.com/
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2005, 06:39 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Default Re: Problems, Problems, Problems all day long...

You could try taking it out of the firewire case and connecting it to the IDE bus inside your Macintosh. If it works that way, suspect some funky business with the firewire electronics in your drive's case.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2005, 07:49 PM
Tony Shepperd Tony Shepperd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 346
Default Re: Problems, Problems, Problems all day long...

I believe your preferences have become corrupted. If it told you it was not on a "Digidesign" approved drive, then trash the preferences for OSX and restart the computer. It should be okay.
__________________
Mixing in the box, requires thinking outside the box.

My New Instructional Mixing DVD 2 is Shipping
www.tonysound.com
http://twitter.com/tonysound
Reply With Quote
  #4  
Old 05-11-2005, 08:01 PM
Jperkins Jperkins is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Milwaukee
Posts: 379
Default Re: Problems, Problems, Problems all day long...

Whoa, I was starting to lose hope...Disk Warrior is the only thing that will even recognize what it used to be called, but it can't rebuild it......exactly how do I go about trashing the OSX Preferences?? I have a guess but I don't want to mess anything else up...thanks a ton....JP
__________________
iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.3

http://www.mysteryroommastering.com/
http://www.justincarlperkins.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 05-12-2005, 12:05 AM
Howardk Howardk is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Canada, just past the line!
Posts: 1,935
Default Re: Problems, Problems, Problems all day long...

Follow Chief Technician's advice. I have had a similar problem. . .Disk Warrior can not always rebuild drives on FW. Put it inside you Mac on the ATA bus and then try Disk Warrior. It never hurts to trash the Prefs as well. . .
__________________
See my Public Profile for System Configuration Information
(Click on member name)
Reply With Quote
  #6  
Old 05-12-2005, 07:58 AM
Jperkins Jperkins is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Milwaukee
Posts: 379
Default Re: Problems, Problems, Problems all day long...

I was able to get all the data back I needed using DataRecue, it's amazing.......I thought the files were goners....thanks to whoever mentioned that program somewhere on this forum....
__________________
iMac Pro 3.0GHz 10-Core • 64GB RAM • SSD for OS and audio • MacOS 10.13.3

http://www.mysteryroommastering.com/
http://www.justincarlperkins.com/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi Studio Setup problems & Plugin problems J Nauti MIDI 0 03-02-2010 11:04 AM
'record' problems.. LONG error message never seen before.. caz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-29-2008 09:26 AM
Long Story...Need Help...Memory Problems? Vambo Productions 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 11-08-2001 10:15 AM
Too long for comfort... problems with long session files Burton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-20-2001 06:51 AM
How long before 5.02 aka problems chicagobob Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-05-2000 08:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com