Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-10-2020, 06:13 PM
DFT DFT is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal
Posts: 100
Default Melda MRatio Routing Pro Tools 2020

Hi ...

Has anyone successfully routed Melda MRatio plugin for parallel processing in PT2020?

If so, could you please explain.

There is a video posted on the Melda website showing use of it with an original track and that track sent to two auxes. Aux 1 has the original track with effects added. Aux 2 has the MRatio plugin inserted keyed by Aux 1.

What is supposed to happen is that when you move the ratio knob you can either have 100% of the original track, 100% of effected Aux 1, or, any blend while keeping level constant. I'm probably having a brain freeze ... but I can't seem to get it to work.

It would be great if it did for blending parallel processing while keeping constant level.

The video shows this set up in Sonar, but the routing seems clear. When I try to copy it I get no blending.

HTML Code:
https://meldaproduction.com/tutorials/effects-mratio-mratio-creative-ideas
Thanks in advance for any help.
__________________
PT10 Win7 x64 Dell 690P Dual Dualcore Xeon 3.0Ghz 16Gb Ram, UAD2 Quad (2), Steinberg MIDEX8 (2), RME HDSPe and A&H ZED R16 FW.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2020, 02:09 AM
ibbod0 ibbod0 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Australia
Posts: 50
Default Re: Melda MRatio Routing Pro Tools 2020

I just tried it same as you described and I guess I got further than you but the problem I ran into is Pro Tools only lets you chose a mono bus as the key input for a plugin. So you have to use two instances of MRatio to get stereo.

I'm not aware of any other way to get audio from one track into a plugin on another 🤔
Attached Images
File Type: jpg mratio.jpg (68.7 KB, 0 views)
__________________
Gigabyte Z97X-UD7 TH / Intel Core i7-4790K @ 4.00GHz / G.SKILL Ripjaws X Series 16GB / Samsung 850 Pro SSD / WD Blue 1TB HDDs / Audient iD14 / running Pro Tools 2020.9.1 on Windows 10 1903
Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2020, 09:58 AM
DFT DFT is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal
Posts: 100
Default Re: Melda MRatio Routing Pro Tools 2020

Quote:
Originally Posted by ibbod0 View Post
I just tried it same as you described and I guess I got further than you but the problem I ran into is Pro Tools only lets you chose a mono bus as the key input for a plugin. So you have to use two instances of MRatio to get stereo.

I'm not aware of any other way to get audio from one track into a plugin on another 🤔
Thanks, ibbod0.

Are you saying that MRatio then worked as expected with the added disadvantage of having to adjust two instances of MRatio on the 'Combo' aux?

Did you also try and get it to work on a mono track using mono auxes?

I have an enquiry in with the developer. If I hear back I'll pass it on.
__________________
PT10 Win7 x64 Dell 690P Dual Dualcore Xeon 3.0Ghz 16Gb Ram, UAD2 Quad (2), Steinberg MIDEX8 (2), RME HDSPe and A&H ZED R16 FW.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-14-2020, 10:15 AM
DFT DFT is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal
Posts: 100
Default Re: Melda MRatio Routing Pro Tools 2020

Another thought.

Can faders in a group be set up inverse to one another so that when one goes up, the other goes down?

I think that would accomplish the same thing for basic parallel processing.

Oops: Never mind. Found this.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=395878
__________________
PT10 Win7 x64 Dell 690P Dual Dualcore Xeon 3.0Ghz 16Gb Ram, UAD2 Quad (2), Steinberg MIDEX8 (2), RME HDSPe and A&H ZED R16 FW.

Last edited by DFT; 08-14-2020 at 10:22 AM. Reason: New Information
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 2020.5/2020.3 Compatibility with Catalina 10.15.4? derrickhou macOS 4 07-26-2020 07:46 AM
Pro Tools (2020.3) on MacBook Air 2020 compatibility pellekuipers Pro Tools 2020 1 04-04-2020 08:01 AM
New Avid Link 2020.1 - launched today 1/16/2020 marianna Licensing & Accounts 8 01-16-2020 11:43 PM
Pro Tools 10.3.2 Assertion Error With Melda Production Linear Phase EQs Outcognito Pro Tools 10 5 11-11-2012 05:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com