Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2011, 11:58 AM
TheNoize TheNoize is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles, California
Posts: 378
Default Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Less than a year ago, I paid $250 for a crossgrade to Pro Tools 9. Despite the features still lacking, I was confident that money was well spent because Avid was changing their business model and updating their software for good, into a clean, new version, with seamless updates and support for years to come!

Boy, was I dumb!
Now there's a Pro Tools 10 and I'm stuck again with the "old" version, unless I pay $300 in addition.

I think Avid got it all wrong. Just because you suddenly decided to re-update your software after 1 year, doesn't mean you can demand another $300. Maybe to professional studios ordering hardware and software in bulk - but not to home users. Your update work isn't worth this much.

You always claimed in several interviews to follow Apple's business model, from the very beginning. Well, Apple charges $30 for an OS update with a lot more updates and development work put into it. Pro Tools 10 should have been 9.1, unless you're going to charge $30, not $300.

I'm so outraged with all this. Avid, you suck! EVERYONE WHO BOUGHT PRO TOOLS 9 DESERVES A FREE UPDATE TO 10. STOP BEING GREEDY, YOU ALREADY ARE THE INDUSTRY STANDARD AND YOU MAKE THE MOST MONEY OUT OF ALL DAW BRANDS.
__________________
- Mac Pro 2.66 Quad 8GB RAM, PT 9.0.6 (OS X 10.6.7)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2011, 12:21 PM
KrisHeinold KrisHeinold is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Nashville
Posts: 283
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

I agree with some of your points but if you look at any company these days, they are all the same. They don't give free upgrades. Look at apple for instance, they come out with new products almost every year ( like the iPhone) and you either go out and buy the new one or stick with the old. I too, am a home/ live user of pro tools and also upgraded to 9 probably not even a year ago. For that reason, I will be sticking with 9 because it does what I need it to do (sorta). So you just have to look at if it's worth the upgrade fee for you or not.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2011, 12:56 PM
TheNoize TheNoize is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles, California
Posts: 378
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Quote:
Originally Posted by KrisHeinold View Post
Look at apple for instance, they come out with new products almost every year ( like the iPhone) and you either go out and buy the new one or stick with the old.
That's because the iPhone hardware is always evolving in pretty spectacular ways - and you always have a cheap trade-in option. If you bring your old iPhone, they'll charge you WAY less than $300 for the newest one.

Quote:
Originally Posted by KrisHeinold View Post
I too, am a home/ live user of pro tools and also upgraded to 9 probably not even a year ago. For that reason, I will be sticking with 9 because it does what I need it to do (sorta). So you just have to look at if it's worth the upgrade fee for you or not.
Yes, but did you really pay for 9 expecting to be outdated in less than a year? You're accepting 9, and accepting that Avid made a newer, better product that they will support now, instead of 9. And what you paid for 9 is now trash. In less than a year, they're done supporting the software you paid for (or almost done). If you want more features and total new awesomeness... "pay again, b*tch!"

Of course it's NOT worth the upgrade fee - at least not for the ones who already paid for 9! All we get is 9.0.5? That's it? Am I really the only one here completely and hurtfully outraged with Avid's obvious extortion?



ProTip: when it comes to native software, it's better to charge $30 and get paid $30, than charge $300 and get paid $0 because it was available as a cracked download, due to high demand despite the outrageous price. That's the sole reason why Apple charges $30 only for OS updates now - they know they will be available for free in torrent sites anyway! Happened to Photoshop, Maya, Waves and Final Cut Pro. Why does Avid think they're different? iLoks are easy to crack nowadays - crack teams have it down to a science. Avid would make more profit if they only charged symbolic prices for their updates.
__________________
- Mac Pro 2.66 Quad 8GB RAM, PT 9.0.6 (OS X 10.6.7)
Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2011, 01:05 PM
pfo pfo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Nashville, TN
Posts: 381
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Quote:
Originally Posted by TheNoize View Post
All we get is 9.0.5? That's it? Am I really the only one here completely and hurtfully outraged with Avid's obvious extortion?
No, that's not it. There will be future updates to PT9.

And are you seriously asking if you're the only one outraged? Have you glanced at any other threads over the past week?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-28-2011, 01:14 PM
TheNoize TheNoize is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles, California
Posts: 378
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Quote:
Originally Posted by pfo View Post
No, that's not it. There will be future updates to PT9
Oh yay!!, I can't wait for Pro Tools 9.0.6, with:

- fixed bug that made fader 19 of Yamaha RZX233 cs5 console twitch when automated in OS X Lion;
- updated help file, page 231;
- all other bugs untouched, no features added;

God bless Avid and their unconditional support /s
__________________
- Mac Pro 2.66 Quad 8GB RAM, PT 9.0.6 (OS X 10.6.7)
Reply With Quote
  #6  
Old 10-28-2011, 01:25 PM
MTStudios MTStudios is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Burbank
Posts: 4
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

I just bought 9hd in July, so I don't qualify for a free update.
I have owned 9 for 3 months and they want another $999.00 from me to stay current.. Extremely GREEDY Avid. And by the way your sales reps in so. cal don't return phone calls or emails.

Here is what I have given Avid in a years time.

Oct 2010 $3750 for HD Crossgrade
July 2011 $400 for Pro Tools 9
August 2011 $450 for Heat
Now $999 for Pro Tools 10

Pro Tools 8 was outdated two months after I bought it
Pro Tools 9 is outdated three months after I bought it

Please!!!!

Are you gonna start charging for the air I breathe?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-28-2011, 02:32 PM
de_flon de_flon is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Norway
Posts: 76
Talking Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Hey!

Do exactly like this for best pro tools experience! Downgrade your Mac os from lion to snow leopard (if you already installed lion of course) REMEMBER to update your eleven racks firmware before downgrading (if you got one of course) otherwise you won't be able to!!

Install pro tools 9 and then upgrade to 9.0.3. Don't get fooled by the automatic updater from AVID. If you follow the updater you'll get stuck on 9.0.5 again.

I did these "not so funny stepsl" but I forgot my eleven rack!

I have tried every workaround and stuff people has told me here on D.U.C but with no luck! I'm still stuck at the older buggy firmware! The only way I can fix this is to call their customer support in USA. And this is something I just can't do!

So now I'm stuck with an older release of Mac Os and a buggy eleven rack and a buggy release of pro tools called 9.0.3. (but hey it is better than 9.0.5 though)

I just keep asking myself: what has happened here???

When I was younger I learned that I had to eat one sandwich before I could get another one.

Set your compressor to pump on the word BEFORE!

You get it? Do you Avid? Do you all get it? Are you sure you get it?
__________________
Mac Pro Dual quad core 2.26mhz 8 gb ram
Profire 2626
Eleven Rack + Expansion
OS X Snow Leopard 10.6.8
Pro Tools 9.0.3
Logic Pro 9
Reason 5

(still waiting for something better than 9.0.5 Beta)
Reply With Quote
  #8  
Old 10-28-2011, 03:17 PM
SDDP SDDP is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angles, CA
Posts: 501
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Quote:
Originally Posted by MTStudios View Post
Are you gonna start charging for the air I breathe?
FYI, Native air is free to breath, but if you want the HD air, that will cost you lol

Sorry, I couldnt' resist :)
Reply With Quote
  #9  
Old 10-28-2011, 12:22 PM
Dnnspv Dnnspv is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: FL
Posts: 132
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

Quote:
Originally Posted by TheNoize View Post
Pro Tools 10 should have been 9.1, unless you're going to charge $30, not $300.
Actually, Native users budgets don't matter. It only matters if you have a HD budget... then your upgrade price concerns are valid and addressed.

So, stop whining and complaining because $300 is nothing for your Native budget, when you paid $250 12 months ago, and look forward to PT 11 64 bit 10-12 months ahead.

Better yet, just don't upgrade ever again because after all, PT 9 works, and no one is forcing you to upgrade. Why not just go back to PT LE 6 because that works too.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-28-2011, 12:26 PM
TheNoize TheNoize is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Los Angeles, California
Posts: 378
Default Re: Why do we have to pay Avid to stop being mediocre?

If everyone was "whining" and "complaining", I wouldn't be a "whiner" - it would be a general customer outrage instead, and Avid would have no choice but to stop being greedy and give everyone who purchased 9 the free update to 10.

But since everyone here enjoys pretending they have money (I know you don't, we're music industry pros, we're all broke - or will be - in one way or another) the ones who see how ridiculous Avid's business practices are stand alone, and have to stick with an outdated DAW if they want to use an industry standard to work with other musicians/studios.

Avid is making most of their money off of the ones who are blind to their outrageous practices. I feel like I'm digging Avid out of the hole they dug themselves into as a company, $300 at a time.
__________________
- Mac Pro 2.66 Quad 8GB RAM, PT 9.0.6 (OS X 10.6.7)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AVID, why stop selling HD 9?! clemsonrich Pro Tools 9 3 03-14-2012 02:20 PM
Avid - Change the TOS or stop deleting/closing posts! Dism Pro Tools 10 10 12-15-2011 08:54 AM
Auto-Tune or Melodyne for Mediocre Voice SHC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-22-2011 06:11 AM
Digi/Avid: Why did my custom key command shortcuts stop working with 8.03cs1 ilovemyssl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-15-2010 08:21 PM
stop-frame in 24fps avid-playouts to pal video Frank Kruse Post - Surround - Video 0 10-07-2003 08:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com