Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2018, 12:47 AM
Kurout Kurout is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Mumbai
Posts: 16
Default M Audio fast track pro problem

Hey y'all,

So I have some issues working with my friend's old M Audio fast track pro sound card. I was able to connect it to my Pro Tools 12.5 but while I record, the gain is really low and there is so much humming noise that I think I can barely record using it. Now I called up the Service Centre and they say they no longer provide service to the M Audio fast track pro as it's spare parts are unavailable. Why is there a continuous humming I hear?? How can it be fixed??

Another issue is that I have creative speakers (not monitors, the one with the sub, left and right). I tried to connect the left and right speakers to the 1-2 output of M Audio but I get a real real low output. Is it because they need some supply?? Because they work fine as ASIO but then they're connected to the sub.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2018, 06:31 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,850
Default Re: M Audio fast track pro problem

Could possibly be a bad capacitor or something, unless it is something obvious it will probably be hard to diagnose just looking at the board (no publicly available circuit diagrams). It would probably cost more to repair then to replace it with something better/newer if you can't do the repair yourself.

As for the speaker issue, it could be related to the other problem you're experiencing. There shouldn't be any specific requirements for the speakers.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2018, 09:28 PM
Kurout Kurout is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Mumbai
Posts: 16
Default Re: M Audio fast track pro problem

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
Could possibly be a bad capacitor or something, unless it is something obvious it will probably be hard to diagnose just looking at the board (no publicly available circuit diagrams). It would probably cost more to repair then to replace it with something better/newer if you can't do the repair yourself.

As for the speaker issue, it could be related to the other problem you're experiencing. There shouldn't be any specific requirements for the speakers.

Joel
Alright bro. Thanks alot, I'll get a new one.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2018, 07:46 AM
goyagon goyagon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: zapata 71
Posts: 2
Default Re: M Audio fast track pro problem

Hi guys!, i have a maudio fast track pro, and i cant connected with windows 10 with a qbase 5 software.

Can anybody help me?

Thanks! I ll apreciate a lot!!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-05-2018, 09:55 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,850
Default Re: M Audio fast track pro problem

Probably best to start your own thread, and include the info requested in "Help us help you" at the top of the forum.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #6  
Old 04-06-2018, 02:25 PM
goyagon goyagon is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: zapata 71
Posts: 2
Default Re: M Audio fast track pro problem

Hi guys!, how can i créate my own threath?

i have a Maudio Fast Track and still cant connect it with Windows 10!.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with m-audio fast track ultra Benedikta FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 0 05-24-2015 08:33 AM
M-Audio Fast Track C600 problem installation fairforce Le Forum en Français 2 03-20-2015 08:16 PM
Double problem - M-Audio Fast Track Ultra 8R Tanno Buchino FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 13 09-08-2014 08:34 PM
Problem with M-Audio Fast Track C400 Ohio21 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 08-19-2013 12:56 AM
Sound problem with M-Audio Fast Track w/ video Freddy's Bar Pro Tools M-Powered (Win) 1 12-04-2010 01:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com