Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-12-2016, 10:56 PM
Sounding123 Sounding123 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles
Posts: 1
Default cPT 12.0 can't import audio

El Capitan 10.11.5 on a Mac tower 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon that previously ran earlier Pro Tools on earlier OS with no issues. Now with Pro Tools Native HD 12.0 we just installed and everything is working fine except when trying to import an audio file, we get the following error message:

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/148208/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 573.

It's gotta be something simple- what are we missing?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2016, 11:06 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,886
Default Re: cPT 12.0 can't import audio

Welcome to the community.

A couple things...

El Capitan supported was added in Pro Tools 12.3. See:
http://avid.force.com/pkb/articles/C...tibility-Chart

Mac OS 10.11.5 is not supported with Pro Tools. In addition to the chart linked above please see the Tech Alert:
http://duc.avid.com/showthread.php?t=381279

The error sounds similar to one reported in Pro Tools 11, so it's possible that upgrading to at least 12.3 might fix that, though you'd still be prone to the issues mentioned in the Tech Alert, etc. (unsupported OS). Do you have another drive/partition to test with?

Not great news but hope this info helps.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import Video - Audio Import Option Disabled sarcanon Pro Tools 12 2 06-14-2016 06:12 PM
Does "Automatically Copy Files on Import" work with Import Audio command? leftalive Pro Tools 10 3 04-17-2013 10:35 PM
Import Session Data with out Audio import disinfor Pro Tools M-Powered (Mac) 7 11-14-2010 12:44 PM
Import Audio search window results will not import BA Studios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-25-2008 10:00 AM
Re: Import Audio or Bounce to Disk then Import filosofem 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-10-2005 04:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com