Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-29-2020, 08:15 AM
Snafu Snafu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 90
Default Midi to Trigger

Hi guys,

I'm sorry if this is the wrong thread as I couldn't for the life of me find something for PT8 and Mbox 3.

To cut a long story short, snce windows 10 my Silent Way stopped working and I need a new midi to trigger (or spdif to trigger). Does anyone know if Erica Midi to Trigger would work, or have any great other solutions?

Would be insanely obliged, been going crazy for hours looking for a solution.

Many thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2020, 08:36 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 2,826
Default Re: Midi to Trigger

Quote:
Originally Posted by Snafu View Post
... PT8 and Mbox 3.

To cut a long story short, snce windows 10 my Silent Way stopped working and ...
From their site:
System Requirements
The plug-in is available in 64 bit AU, AAX, & VST formats for macOS and Windows.

No RTAS for PT8. Are you trying to run PT8 on Windows 10? That combination is not supported.
__________________
Desktop: PT 2020.5 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7 hex 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 2020.5 / Win 10 / HP ProBook / i7 quad / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Click for demo
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2020, 08:51 AM
Snafu Snafu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 90
Default Re: Midi to Trigger

Hi EGS,

I am running PT8 on Win10, which is actually supported (there's a wee update for it if not gravely mistaken), and runs with no problems outside the mentioned Silent Way one. I had an VST to RTAS converter for it (was really long ago, more details escape me). But happy to try any other moule or idea. Currently hping a midi to trigger mosule like the Erica one will be compatible with PT8, but very hard to come across info. Really wish I could just buy a new PT and mbox with no subsciption stuff.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2020, 09:44 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,315
Default Re: Midi to Trigger

Compatibility info here.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2020, 09:46 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,315
Default Re: Midi to Trigger

Quote:
Originally Posted by Snafu View Post
Really wish I could just buy a new PT and mbox with no subsciption stuff.
You may wish, but there is no such thing. You get 12 month update and support plan with a new license, but need to renew it while it is active. PT8 and older are DigiDesign branded software and there is no upgrade path available.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-29-2020, 10:44 AM
Snafu Snafu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 90
Default Re: Midi to Trigger

In any case it all works perfectly other than the plug in i mentioned, so hopefully someone has some useful tips on midi to trigger options. The modules shouldn't involve a plug in I hope so I can't see any reasons why they wouldn't but maybe someone more knowledgeable than me can chime in.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-29-2020, 11:01 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,942
Default Re: Midi to Trigger

Head over to BluCatAudio and check to see if either Patchwork or MB-7 offer RTAS compatibility. If they do, they might allow you to use VST plugins. Having said that, exactly what are you wanting to do("Midi to Trigger" is ambiguous at best)?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't trigger via midi rems 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-17-2009 03:23 PM
MIDI Trigger... JediMasterHarker MIDI 5 10-08-2004 12:38 AM
midi trigger james twomey MIDI 3 05-09-2003 04:11 PM
Trigger MIDI with Audio Princeton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 06-06-2002 08:54 PM
can't trigger MIDI sampler J-Dub 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-21-2001 02:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com