Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 07-19-2013, 05:18 PM
spmusik spmusik is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Brooklyn NY
Posts: 12
Default Pro Tools 11/10 hanging on startup, crashing Mac Pro :(

So I just updated from 10.6.8 to 10.8.4 and installed 11 on my Mac Pro 3,1 after years of a relative rock steady Pro Tools 9 setup.. and it has been a headache from the start. Downloaded from Avid, and it always hangs with a spinning ball at "Initializing Audio Engine" for about 5-6 MINUTES before continuing on to allow me to work. In addition, Pro Tools 10 also hangs for the same length of time, but instead when "Setting up MIDI".

I searched online, and found a post from DigiSupt saying this may happen if installed without clean uninstalling the previous Pro Tools, so I wiped both and did a fresh install.

No luck.

And as of today, my trusty Mac Pro has crashed 6 times with Pro Tools open.

Why did I ever do this upgrade?? I am losing valuable hours of productivity, and the first 2 crashes happened DURING a paid session. UNCOOL.

Anyone have ANY ideas whatsoever?
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11.1 and 10.3.8 crashing on startup. spoljar Getting Started 1 01-18-2014 12:59 AM
Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC otobot 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 11-01-2009 01:32 PM
Pro Tools LE 7.4 hanging on startup vlepore VENUE Live Sound Systems 1 10-11-2009 02:31 PM
Pro Tools crashing at startup Jóhannes Bjarnason 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-10-2006 07:04 AM
Pro Tools hanging on startup at "Loading Plugins" Eric Gale 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-03-2006 07:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com