Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2015, 11:52 AM
baxteradio baxteradio is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Ruckersville
Posts: 2
Default Pro Tools using Focusrite Scarlett 2i2-working!!

I just bought PT 12.2 and have been trying to use my Focusrite Scarlett 2i2 interface instead of my Fast Track Duo box (as it has a high pitched annoying whine in my headphones!). I saw several forum posts about problems interfacing the Scarlett with PT, and tried some of the fixes, but no solid fix.

Through further experimentation, I found the answer, at least in PT 12. Yes, you can have your Scarlett selected in Win(7) as the default audio record and playback device. The real fix was: Go into PT, and in Setup, make sure Scarlett is selected in Hardware and Playback Engine AND set the H/W Buffer size to 512 samples. Make sure Dynamic Plugin Processing is ticked. THIS fixed the issues of loud white noise instead of audio. Just to be safe, before you insert a track in your session, also go to I/O in Setup and delete existing In Out paths and install new ones. In my case I used a mono in and a stereo out. Hopefully, this will save others the headaches!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2015, 11:55 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,914
Default Re: Pro Tools using Focusrite Scarlett 2i2-working!!

Glad it is working for you, but recording at 512 will probably have way too much latency.

Joel
__________________
Jam Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2020 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Asus B450 Pro4 / Ryzen 5 2600 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2020 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focusrite Scarlett interface not working michaelray1284 Pro Tools | First Discussion 5 09-11-2015 04:42 PM
Focusrite Scarlett 6i6 not working with PT10 ruS_giB Third Party Interfaces 9 08-11-2015 07:26 AM
Pro Tools 11 with Focusrite Scarlett 18i20? hermonmusic Third Party Interfaces 24 06-27-2015 08:53 AM
Focusrite Scarlett 2i2/Pro Tools Express Error pjh567 Third Party Interfaces 2 07-24-2013 11:11 AM
Pro Tools 9 and Focusrite Scarlett 8i6 - Problems! willyguitar Pro Tools 9 0 11-28-2012 03:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com