Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-17-2017, 05:23 PM
Wawili_Sound Wawili_Sound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 233
Default Preview audiosuite post fade

Is there a way to preview audio clips on a track post fade so that I can hear the plugins on that track?
__________________
WIN10 12.6 HD Native, Omni, BlackLion XB192
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2017, 10:08 PM
Wawili_Sound Wawili_Sound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 233
Default Re: Preview audiosuite post fade

Sooo I am guessing that is a no then? who knows might be in 12.8 or 13
__________________
WIN10 12.6 HD Native, Omni, BlackLion XB192
Reply With Quote
  #3  
Old 06-20-2017, 10:47 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Preview audiosuite post fade

No, you can't. Preview of AS plugins goes through your set audition path in the I/O setup.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2017, 09:25 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,138
Default Re: Preview audiosuite post fade

In what way did you want to hear the AS plug-in Post Fader? All plug-ins on Audio and Aux Tracks in PT are Pre-Fader and you can't change that. Once you AS a clip, that effect is also Pre-Fader (as is Clip Gain). Try putting your plug-ins on an Aux Track and bussing the audio there. Then any AS effect rendered will be as if it was Post Fader on the Audio Track and Pre-Fader for the Aux Track. Either that or I'm talking out of my hat

If you don't like the AS effect, just Undo, change parameters or plug-in and re-render.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 7.4 Fade Editor Preview Mono -> Stereo hadrabaj 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-03-2009 09:42 AM
can't ear audiosuite preview, no sound from preview -SOLVED! sonuslab Pro Tools M-Powered (Win) 3 03-19-2008 12:51 AM
audiosuite preview / workspace preview fixed in 7.4? viaspiaggia Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 10-11-2007 01:02 PM
Fade Preview Problem locationsound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-13-2007 01:14 AM
fade preview always bypasses plugins...etc..HELP Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 11-11-2002 09:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com