Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-23-2007, 12:03 PM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 506
Default Digi 003 vs Digi003Rack

What are your thoughts? Time to move from my Digi002Rack. Are the Digi003 control surface features that much of an improvement to you guys? Just asking as I need to do this.
__________________
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
  #2  
Old 09-23-2007, 07:03 PM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 506
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

Would you guys recommend the Digi003 or the Rack 003 with the Command 8? Or just get the Digi003rack. Asking cause Ive NEVER used a Controller of any type with Protools

thanks
__________________
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2007, 07:40 AM
Phil Ogden Phil Ogden is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,109
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

I used to have a 002 c/s but, to be honest, never really used a lot of the features. The transport is about the most useful. A lot of stuff is accessed via various function buttons and sub menu's since quite a few of he controls are multi purpose. By the time you've located the correct track, switched the function and worked through the various 'layers', it was just as quick to use the mouse.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-24-2007, 08:02 AM
c.evans c.evans is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Anderson, IN
Posts: 191
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

The 003 is good performer. I mix on a procontrol at work and I had a Mackie control at home before I purchased the 003 and I really enjoy the control surface way of mixing.

Now for editing it isn't very useful, at least not to me, but for mixing I would find it very difficult to go back to mouse mixing.

If you spend some time with the manual and really learn what any control surface is capable of I think that you will find more than enough reasons to go tactile. I also liked the Mackie Control Universal if you decide to get the 003 rack and upgrade to a surface later. The Mackie is solid, but I really enjoy having my monitoring controls close at hand on the 003.

good luck!

Chad
__________________
Home Studio Setup:
PT 9.0.5
Mac OSX 10.7.2
iMac 27"
3.4 GHZ 8 Core i7
8 gigs of ram
003 Factory

Chad Evans
Chief Engineer
Gaither Studios
Owner/Operator Big Mix Productions
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2007, 09:18 AM
A2D D2A A2D D2A is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 894
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

Quote:
The Mackie is solid

Chad
WOW!
It's has good features and the HUI mode works well with PT, but SOLID????
That should never be used in the discription of the MCU, they have a firm history of fader issues.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-24-2007, 09:28 AM
A2D D2A A2D D2A is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 894
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

Quote:
Would you guys recommend the Digi003 or the Rack 003 with the Command 8? Or just get the Digi003rack. Asking cause Ive NEVER used a Controller of any type with Protools

thanks
First question would be do you really have a reason to get rid of the 002R?
Seems like adding teh Command to hte002R would have been your first choice unless there's something about the 002R that not getting you there that was improved on the 003 Family.
Next thing to consider would be that the Command was a real improvement on the 002 Console surface so if the 003 is an improvement on the 002 then possibly there's a new Command 8 with ICON color schemes that will replace teh current Command at the end of the year.
This Command would be an improvement of the 003 Console.
Also as mentioned the MCU's have a very good HUI mode for PT and are $599-699 new and Extenders are $499 so you can get a lot of faders for the cost of a Command 8 and still function well with PT.

Is space an issue?
Command + 003R = 2 units
003 Factory = 1 unit

Do you use the build in pres' on the 002R?
If so then the 003 Factory would improve your pres', converters and give you the controller.

The market on the 002 family has bottomed out so getting rid of it isn't going to add much toward the next purchase.

Just some thoughts for you to ponder.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-2007, 04:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,927
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

So far, I think the 003 controller trumps the Command8 in versatility. I don't think any controller is perfect(at least not for PT LE).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2007, 04:21 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

You might want to look at Pro Tools M-Powered with the Project Mix interface. It's way cheaper than the 003 and has 8 mic/pres as opposed to the 003's 4.

Cheers
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-2007, 07:02 PM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 506
Default Re: Digi 003 vs Digi003Rack

Quote:
Quote:
Would you guys recommend the Digi003 or the Rack 003 with the Command 8? Or just get the Digi003rack. Asking cause Ive NEVER used a Controller of any type with Protools

thanks
First question would be do you really have a reason to get rid of the 002R?
Seems like adding teh Command to hte002R would have been your first choice unless there's something about the 002R that not getting you there that was improved on the 003 Family.
Next thing to consider would be that the Command was a real improvement on the 002 Console surface so if the 003 is an improvement on the 002 then possibly there's a new Command 8 with ICON color schemes that will replace teh current Command at the end of the year.
This Command would be an improvement of the 003 Console.
Also as mentioned the MCU's have a very good HUI mode for PT and are $599-699 new and Extenders are $499 so you can get a lot of faders for the cost of a Command 8 and still function well with PT.

Is space an issue?
Command + 003R = 2 units
003 Factory = 1 unit

Do you use the build in pres' on the 002R?
If so then the 003 Factory would improve your pres', converters and give you the controller.

The market on the 002 family has bottomed out so getting rid of it isn't going to add much toward the next purchase.

Just some thoughts for you to ponder.

Here are my reasons for the Upgrade:
1. Better AD/DA
2. I NEED wordclock as I want to clock everything from a common clock
3. I would like to get the Musicians toolkit and full Beat Detective
4. Digi will take my old DIGI002rack in on upgrade trade
5. Dont want to deal with powr supply/harness issues on the 002Rack
6. I use EXTERNAL pres and the ones on the DIGI, I have a MOTU 828 MKII going in through ADAT as well
7. Space is NOT and issue for the DIGI003 BTW.

Guess Im just looking for some insight form you guys that have the DIGI003 or DIGI002 boxes?
What sucks, what doesnt etc.

thanks so much for the replies so far.

@ the Dougfather: Im not interested on the M-Powered stuff but thanks for the thought
__________________
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
digi003rack and Intel X58 chipset Slaido 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 09-03-2010 09:52 AM
Digi hardware - bizarre behavior - Digi you will lose this market share andre67 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 27 02-26-2010 08:45 PM
itunes and Quicktime no works with digi003rack David P 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-17-2009 11:52 PM
digi003rack to use in cubase 4 murergobben 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-07-2008 10:34 AM
Digi TS: Problem w/current Digi Core Audio Manager Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-11-2006 11:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com