Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-03-2000, 10:00 AM
tranceman tranceman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: vancouver, bc. canada
Posts: 1
Default crash during startup

I have a powerbook g3 wallstreet, have set the sound to internal mic, 44 mhz, lots of ram (160 meg) and startup the protools after installation and it freezes during "loading DAE". Can't even open up the program. Any thoughts? I have no extra sound hardware besides the basics.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-04-2000, 10:54 AM
BagHun BagHun is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Nashville, TN USA
Posts: 25
Default Re: crash during startup

Read my post at
http://www.digidesign.com/ubb/Forum35/HTML/000077.html

I had the same problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2000, 05:31 PM
alexkent alexkent is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 2
Default Re: crash during startup

yeah tranceman, i have the same problem.
my system is a g4/400pci
i installed protools free last week, it worked fine for a couple of days, them i tried to run it again yesterday and bang: it freezes during startup at the "loading dae" line.
i've tried everything i can think of, minimum extensions, unpluging all external equipment etc, even fresh install of os9, but all to no avail.
oms is working fine because that comes up in logic audio. but for some reason the dae won't load. i've tried all the things in the quick-start guide.

help!

tia
alex.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2000, 01:50 AM
alexkent alexkent is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 2
Default Re: crash during startup

okay, i've found a solution (kind of) to the PTF freeze on 'launching DAE'.

delete all things todo with protools / dae / oms / opcode / etc.
restart with base 9.0.4 extensions.
reinstall oms, then protools free.
before you run it make a backup copy of the whole DAE folder.
then if protools ever freezes at startup, simply quit, restart, then replace the DAE folder with the backup copy. after this it should all work fine.

in my case, i have to replace the folder everytime i run PTF so i have made an applescript to do it for me.

anyways, hope all my restarting and reinstalling will save someone else the hassle.

alex.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 10.3.6 Startup Crash Greggas Pro Tools 10 17 07-28-2013 04:36 PM
Crash on startup with LE 8.0.5 derFunkenstein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-14-2011 06:57 AM
HELP 7.2 Crash on Startup mikina Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-08-2006 11:53 PM
XP Pro Tools 6.7 Crash pn Startup BenTheMan Pro Tools TDM Systems (Win) 2 03-06-2005 04:14 AM
5.3.1 and xp crash on pro tools startup mykhal c 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-09-2002 04:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com