Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2021, 06:38 PM
soundzalive soundzalive is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Brisbane, Australia
Posts: 2
Default Older version blocking install

Hi guys, Have had a 2018 version of pro tools first on my computer and decided to upgrade to the 2019 version. First install was blocked by "older version" which I uninstalled. tried again same issue "older version". Purged registry of all pro tools and avid files but to no avail. Restarted PC, emptied recycle bin can't think of anything else to try. Can't find any discussions on this issue. Of course now I don't have any DAW on my computer and can't get it back. Where to frominstall error.PNG here? Have uploaded dialogue box
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2021, 09:35 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,922
Default Re: Older version blocking install

At this point, I would try backing up your computer first and then do a clean install by formatting the drive, installing the operating system, and installing Protools. It is the best way to ensure no trace of an older version exists,
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.7 running Protools 2020.12
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2021, 09:24 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,315
Default Re: Older version blocking install

Not sure this will work, but its worth a try;
Right-click on Start>select Apps and Features(top of list). In the next window, select Programs and Features(upper right). Once the list is done loading, scroll down and look for Avid HD Driver. If you find it, uninstall it(it makes the installer think there is still an older version of PT installed).

Whenever you uninstall Pro Tools, always uninstall the HD driver if that option is available.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2021, 05:16 PM
soundzalive soundzalive is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Brisbane, Australia
Posts: 2
Default Re: Older version blocking install

Thanks Albee, Unfortunately no Avid HD in list. Probably got purged in registry clean
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2021, 09:32 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,315
Default Re: Older version blocking install

Quote:
Originally Posted by soundzalive View Post
Thanks Albee, Unfortunately no Avid HD in list. Probably got purged in registry clean
Or is not part of PTF. Running Ultimate here so I have some gaps in knowledge
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need older version of first MacDaddy WGAR Pro Tools | First Discussion 5 05-17-2018 04:48 PM
HELP! PT10 Opening new version session in older version Claudiu Pro Tools 10 6 11-04-2012 04:32 PM
Compat. with older version Digiliz Pro Tools M-Powered (Win) 0 06-19-2006 08:31 AM
Older version of Quicktime Pro? bearease Post - Surround - Video 2 01-14-2005 07:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com