Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-16-2018, 05:59 PM
Ericval89@gmail.com Ericval89@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Mastic, ny
Posts: 2
Default pro tools First Randomly stops recording (no error message)

hello i am very new to pro tools first, i am using it to record a podcast with 3 people all on different mics, no music or anything else just 3 individual tracks.
my problem is while i am recording it will randomly stop recording with no error messages. it has no set time sometimes 15 mins into a recording sometimes 5 mins sometimes only a few seconds. i realize without a error code or anything its like trying to find a needle in a hay stack. thank you for any help you can provide

my set up is as follows
laptop- dell inspiron 13 series model# 7378 windows 10 intel core i7-7500u processor 12gb memory 256 solid state drive

audio Interface- Behringer U-phoria umc404HD audiophile 4x4, 24bit/192 kHz USB Audio/MIDI Interface with Midas Mic Preamplifiers (buffer size 512 samples)

mics- audiotechina AT2010
thanks again for any help
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2018, 06:46 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 332
Default Re: pro tools First Randomly stops recording (no error message)

Most likely hard drive, USB, or processor power save. Do the optimizations for windows 10 found here:http://avid.force.com/pkb/articles/T...oting/en367983
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB OS Windows 7 Ultimate
PT 18.1 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2018, 05:33 PM
Ericval89@gmail.com Ericval89@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Mastic, ny
Posts: 2
Default Re: pro tools First Randomly stops recording (no error message)

thanks, ill give it a try will come back with results
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Duet stops working randomly Blanet Pro Tools | Duet & Pro Tools | Quartet 2 04-12-2018 12:04 PM
Pro Tools HD Stops Recording or Bouncing Randomly Mike Stosich Pro Tools TDM Systems (Win) 6 10-21-2010 12:43 PM
Pro tools, Video randomly stops playing Frontman Music Pro Tools TDM Systems (Win) 0 08-31-2010 12:29 AM
pro tools stops recording then error message crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 01-04-2007 02:14 AM
Pro Tools stops during recording- usb error Manfur 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-30-2004 10:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com