Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-26-2010, 11:36 AM
DTheone DTheone is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn NY
Posts: 441
Default If I were in charge at Avid, I would......

I would buy out Cockos (the boys that make reaper), have them code the new protools; if I could not buy them out, I would aggressively pursue their talent and get them working at digidesign to re-code protools from the ground up. They are a small outfit, they are new to the market and Avid's user base has migrated to them.

I would Stop making proprietary hardware and plug-ins and go native.

I would also.........
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2010, 11:39 AM
DTheone DTheone is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn NY
Posts: 441
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

I would also acquire AIR and have them work on VST, AU versions of all AIR instruments....
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2010, 11:58 AM
DTheone DTheone is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn NY
Posts: 441
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

I would have R&D air tight with Apple, Microsoft, Intel and AMD and have a team of software engineers preparing a roadmap for 24, 48 core Mac, Intel on Microsoft X128 and x256 software. Ok i'm stretching it a bit but I would have people working on next generation of software for the next generation of hardware (on the mac pc front).
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2010, 01:56 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

Don't think the Reaper folks will go for it. I remember Microsoft was offering close to twice what Goggle was at one time and still coudn't pull people.
Avid must be a real drag to work for at this point.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2010, 02:58 PM
Rob612 Rob612 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 13
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

Quote:
Originally Posted by dave911 View Post
Don't think the Reaper folks will go for it. I remember Microsoft was offering close to twice what Goggle was at one time and still coudn't pull people.
Avid must be a real drag to work for at this point.

Here we say "they need to make me smile real wide" :)

Overall i agree. Personally, and of course thats just me, assuming i was looking for a job, and i am not, i will not consider too much a position with this company, just because it shows pretty well how little they care for their own business.

Just my very personal opinion of course. But so far... this is my feeling.

Great product (when it works, on certified stone age platforms) but incredibly awful customer service. No way.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-26-2010, 03:15 PM
DTheone DTheone is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brooklyn NY
Posts: 441
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

The goal of this thread is to make suggestions for Avid as if you were in charge; Like what you would do to take this company in the right direction not whether or not you would work for them.

Back to the purpose of this thread:

If I were in charge at Avid, I would.........

Package a Native Protools with all of the instruments in the PTIEP for 499.00

Let's see; Protools M-powered is 249.00; PTIEP 299.00; close but no cigar.

Change Protools M-powered to N-Powered (the N is for Native) and get rid of LE.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-26-2010, 03:46 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,226
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

[QUOTE=DTheone;1579980]


If I were in charge at Avid, I would.........


QUOTE]
After failing to buy Reaper, try to license the engine from them.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 03-26-2010, 04:07 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,938
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

[QUOTE=TOM@METRO;1580007]
Quote:
Originally Posted by DTheone View Post


If I were in charge at Avid, I would.........


QUOTE]
After failing to buy Reaper, try to license the engine from them.
And rename it Peaper..............or Dave Tools. But seriously, I would lift the 18 input limit and introduce the 004R with 2 mic preamps and 4 ADAT ports for either 16 inputs at 96K SMUX, or 32 inputs at 48K. Then introduce the Command16 controller with 8 channel expanders........
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #9  
Old 03-26-2010, 04:55 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

Ok something constructive. Here is what I would like to do and maybe what the folks that run Avid would like to do.

Put out some screaming HD cards that make having HD worth it.
Put out some real LE hardware like Tom's listed.
Stop all development on 32 bit PT except bug fixes and ADC.
Hire some talent and get 64 Bit PT out this year.

As a business person what I WOULD is look at each of these things and see if it was going to generate enough profit to do it.

It's easy to be idealistic when you are a startup, when you,ve got hundreds of people's livelyhood resting on your shoulders things look a lot different.

The only win/win I can think of is if Digidesign could be spun off from Avid at a decent price and get small and hungry again.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-26-2010, 05:52 PM
starburst starburst is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 177
Default Re: If I were in charge at Avid, I would......

I would do a Steve Jobs style launch some two years after I acquired Pro Tools and announce the following:

Pro Tools Native and Pro Tools Pro.
Both version would be the same (unlimited) and would include many features such as non real time bounce option/mastering burning/VI included and so on.

I would announce new audio interfaces that come as 8in/8out racks. Perhaps partnering with Apogee for the converters. Multiple units could be added to PT. A lower cost 2in/2out would also be available.

PT Pro is a new system based on a dedicated Linux computer that is part of the system. No more dancing to Apply/Microsoft's dance. This system would be supported for at least ten years offering a commitment to its customers who invest. Many optional hardware extras available for this system from add on processors to rack drives.

Pro Tools would be king under my superb leadership
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firmware Issue MBOX pro AVID will charge for repair flautista FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 0 11-07-2013 03:21 PM
ADC, I Want It! Charge Me For It football2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 07-07-2006 07:02 AM
How much to charge for cds Dopamine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-04-2004 06:14 PM
What would you charge for? beatboy Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 05-22-2002 07:32 AM
What to charge?? Monster Tips & Tricks 0 11-08-2000 12:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com