Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-06-2016, 06:29 AM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 463
Default WHY can't you do fader flip on MC?

I was trying to find the channel button on my MC Control to do the fader flip function like you can on the Mix. I couldn't find it. So, I checked the manual search engine. "No Results." So, I checked the Artist Mix Manual. "No Results." Now I knew something was wrong there, because I was looking at the Channel Button on the diagram of the fader page! But the Search window still claimed"No Results!"

As I couldn't find the MC Equivalent, I was hoping to learn the Eucon command, so I could just program it to a soft key or something. No luck. So I did a search here and saw a post that said YOU CAN NOT DO FADER FLIP ON THE MC. WTH?!!?

Why is this feature omitted from the MC? What's the logic there? I don't get that at all! Has anyone figured out a work-around for this?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2016, 02:12 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,483
Default Re: WHY can't you do fader flip on MC?

It might be a marketing decision but then how would you flip 8 rotaries to 4 faders? Faders that do not have a display above them like the Mix has.
Would be difficult to implement in a logical and convenient way. Not impossible but maybe they decided not to go down that route to keep operation simple. Who knows.

Probably both reasons lead to the decision...
__________________
PTHDn 2019.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2016, 03:33 AM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 463
Default Re: WHY can't you do fader flip on MC?

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
It might be a marketing decision but then how would you flip 8 rotaries to 4 faders? Faders that do not have a display above them like the Mix has.
The same way they do every other dual function, the shift button. Put first 4 on the top layer and the second four on the bottom layer.

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
.
Would be difficult to implement in a logical and convenient way. Not impossible but maybe they decided not to go down that route to keep operation simple. Who knows.

Probably both reasons lead to the decision...
I doubt very seriously that it would be THAT difficult. I have no problem with the probability that it was a marketing strategy. This way the customer HAS to by the Mix unit if he/she really wants that feature.

Last edited by KeyplayerG; 06-07-2016 at 04:19 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2016, 06:08 AM
Cryos's Avatar
Cryos Cryos is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Montreal
Posts: 492
Default Re: WHY can't you do fader flip on MC?

I've had that question as well actually. It would be super nice to have though.. . What would be super cool is seeing how we since we can select each Chanel on the MC a cool feature would be to be able to flip the 4 and by selecting anyone of the 8 rotary knobs it would assign those parameters to the fairers ...
__________________
Cory Rizos, CAS
Re-recording Mixer/Sound Designer
Montreal, Quebec
http://www.imdb.com/name/nm0007185/
coryrizos.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flip to Fader StonehengeX Avid S6 8 06-03-2016 09:01 AM
Fader Flip (Sends to Fader) Mode ibanman555 Third Party Interfaces 6 06-01-2016 09:23 PM
S3 already has fader flip, why not S6? Stereo Missile Avid S6 7 04-29-2015 02:57 PM
MC Mix FADER FLIP Monkey Island Artist Series 4 05-24-2010 05:23 PM
No Fader Flip In Custom Fader Mode? GlennR01 ICON & C|24 13 05-29-2007 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com