Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 08-14-2019, 12:00 AM
themissingcow themissingcow is offline
Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Manchester
Posts: 2
Default Re: S3 + Mackie Control or HUI

Quote:
Originally Posted by themissingcow View Post
I tried the 3.6.1 + 18.3 trick and the ports re-appear, but installing 19.7 over the top makes them disappear again (even if I don't un-install).
I just tried an experiment, and copied the EuphonixMIDI.plugin from the 18.3 install over the top of the one from 19.7 and now the ports show up. So this might be a work-around for those who need the update + MackieControl emulation. What I did was:

1. Install 3.6.1 then 18.3
2. Copy /Library/Audio/MIDI Drivers/EuphonixMIDI.plugin somewhere safe
3. Install 19.7
4. Copy EuphonixMIDI.plugin over the newly installed one
5. Restart
Reply With Quote
  #22  
Old 08-21-2019, 06:49 AM
morten@mortenhaugen.com morten@mortenhaugen.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Nygardskogen 125
Posts: 3
Default Re: S3 + Mackie Control or HUI

I have Artist Mix up and running in Mackie Control mode with Reaper. The basic functions are working ok (faders, ON, Solo etc.), but the Solo buttons do not light up when pressed (as opposed to the On buttons which light when supposed to).
What could cause this, and how to fix?
Reply With Quote
  #23  
Old 08-21-2019, 09:18 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: S3 + Mackie Control or HUI

Quote:
Originally Posted by morten@mortenhaugen.com View Post
I have Artist Mix up and running in Mackie Control mode with Reaper. The basic functions are working ok (faders, ON, Solo etc.), but the Solo buttons do not light up when pressed (as opposed to the On buttons which light when supposed to).
What could cause this, and how to fix?
This would be on Reapers end...maybe not even implemented? Out of interest what OS are you one and what version of EUCON ?
Reply With Quote
  #24  
Old 08-22-2019, 12:07 AM
morten@mortenhaugen.com morten@mortenhaugen.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Nygardskogen 125
Posts: 3
Default Re: S3 + Mackie Control or HUI

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
This would be on Reapers end...maybe not even implemented? Out of interest what OS are you one and what version of EUCON ?
Windows 10 64-bit, EUCON 19.5.1.
I see there's a new EUCON version out (19.7), will try that.
Reply With Quote
  #25  
Old 08-22-2019, 09:51 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: S3 + Mackie Control or HUI

Quote:
Originally Posted by morten@mortenhaugen.com View Post
Windows 10 64-bit, EUCON 19.5.1.
I see there's a new EUCON version out (19.7), will try that.
Ah OK..Yes Windows works fine for Mackie Control...Its OSX that has the issues.
Reply With Quote
  #26  
Old 09-01-2019, 03:07 AM
morten@mortenhaugen.com morten@mortenhaugen.com is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Nygardskogen 125
Posts: 3
Default Re: S3 + Mackie Control or HUI

On the Avid Artist Mix control I can hold a shift button and touch a fader to reset it to default position (0 dB), similar to double clicking the fader with the mouse directly in Reaper. But the Avid Artist Mix sets the level to +2.94 dB instead of 0 dB.
Any ideas how to fix that?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 12:51 AM
Digi 003 Control Surface Mackie Control Mode ctmusicman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-23-2008 07:23 PM
Mackie Control Universal or Tascam 1082 for control surface? anders Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-28-2007 06:12 AM
Can the Mackie Control extender work w/o Mackie Control? fingerz88d 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-03-2003 08:52 AM
a note from Mackie about the Mackie control remote Pro Tools TDM Systems (Mac) 100 11-02-2002 12:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com