Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-19-2011, 02:11 PM
oldcabdriver oldcabdriver is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: alexandria, virginia
Posts: 2
Default Pro Tools 9 will not open

I am at my wit's end. Pro Tools 9 works adequately on my desktop HP -- but CPU speed and limited memory hinder its performance. So I'm trying to run it insteasd on my faster HP laptop with more memory. PT 8 worked fine on it. But when I did the PT 9 cross upgrade, the new installation failed to start up. Yes, I've set up the iLok correctly and have reinstalled the new program twice. When I click on the program icon, I get a comforting hourglass spinning for a few seconds. Then it stops and the program never opens. Any help? I often wish I had never gone down the PT path to begin with. I have an MBox2. I am running Windows 7 on both machines. The laptop running Intel Core2 Duo CPU T6000 2.2GHHz. 4 GB SODIMM 800 MHZ 80CE. Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family. HELP!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2011, 02:17 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,766
Default Re: Pro Tools 9 will not open

Try right-clicking on the Pro Tools application and choosing 'Run As Administrator'.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2011, 02:33 PM
oldcabdriver oldcabdriver is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: alexandria, virginia
Posts: 2
Default Re: Pro Tools 9 will not open

Thanks for the suggestion -- but I have tried that several times without success. I have been patiently trying various things for several days over the past several weeks. Nothing seems to work. The Windows Task Manager does not see PT 9 as one of the programs that is running, so it's getting hung up at the start. Hourglass for a few seconds and then nothing. No messages. Just nothing. I will joyfully try anything anyone can suggest. Thank you.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2011, 04:45 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,766
Default Re: Pro Tools 9 will not open

Ok, we're going to need more info to help - please see the Help Us Help You sticky at the top of the forum for details about what we need to know.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I open projects saved in Pro Tools 8 within Pro Tools 11? jenniemay2013 macOS 3 12-27-2013 07:48 AM
Can't open Pro Tools 9.0 on OS X 10.8 pianoman26011993 Getting Started 1 10-23-2013 01:04 AM
Pro Tools 10 won't open DanielZ macOS 1 05-10-2012 01:44 PM
Pro Tools 9.0 and 9.2 do not open plz help 10 blue screen crashed due to Pro Tools shamanrock Windows 21 04-04-2011 04:26 AM
Pro Tools HD 7.4 zipped Session wont open in Pro Tools SE Lyvewire Pro Tools SE and Essential (Mac) 3 03-01-2011 05:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com