Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-07-2011, 05:26 PM
patswope patswope is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 44
Default Midi tempo question (superior drummer)

I started a song with superior drummer doing a drum track. The "conductor track" was off and I had my tempo set to 128 bpm, and I mapped out all my drums using that tempo.

This song has alot of tempo changes, and in order to do a tempo change you have to turn the conductor track on.

The problem is, my drums are stuck playing at 128 bpm no matter what else the tempo is set to in the session. How can I get it to play at the desired tempo???
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2011, 05:37 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Midi tempo question (superior drummer)

Quote:
Originally Posted by patswope View Post
I started a song with superior drummer doing a drum track. The "conductor track" was off and I had my tempo set to 128 bpm, and I mapped out all my drums using that tempo.

This song has alot of tempo changes, and in order to do a tempo change you have to turn the conductor track on.

The problem is, my drums are stuck playing at 128 bpm no matter what else the tempo is set to in the session. How can I get it to play at the desired tempo???
Use a tick-based instrument track or MIDI track, and turn the conductor on. Doesn't that work?
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2011, 05:56 PM
patswope patswope is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 44
Default Re: Midi tempo question (superior drummer)

I'm using a tick based instrument track with the conductor on but the midi is not changing with the tempo
Reply With Quote
  #4  
Old 02-07-2011, 06:07 PM
HD2 HD2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 928
Default Re: Midi tempo question (superior drummer)

Quote:
Originally Posted by patswope View Post
I started a song with superior drummer doing a drum track. The "conductor track" was off and I had my tempo set to 128 bpm, and I mapped out all my drums using that tempo.

This song has alot of tempo changes, and in order to do a tempo change you have to turn the conductor track on.

The problem is, my drums are stuck playing at 128 bpm no matter what else the tempo is set to in the session. How can I get it to play at the desired tempo???
The files in SD2 are all midi based so they will change tempo to whatever you want. LEt's say you want to change from bar 22 to bar 30, to a tempo of 85. All you need do is go to Event>tempo operations window and type in the selection start and end times and hit apply. The tempo will now change for that section and SD will update accordingly.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi from drums through command 8 then superior drummer Raoul23 The Drum Room 3 09-29-2011 06:15 PM
Superior Drummer and Hard Drive Question jmitchell1532 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 02-04-2011 05:50 AM
superior drummer & metal foundry question.. jordantphilp The Drum Room 1 12-15-2010 05:34 PM
How do i use Superior Drummer without any midi devices ? Rwilliams0190 Virtual Instruments 15 06-06-2010 02:19 PM
Superior Drummer 2.0/Ez Player Pro question automatic8 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 20 02-18-2010 06:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com