Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2020, 05:48 AM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 182
Default re-instatement

hey guys
if I forgot to upgrade my protools ultimate license one and I have to buy a re-instatement where can I do this and how much is it for a ultimate license?
thx for the help
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2020, 06:12 AM
Stephen Bond's Avatar
Stephen Bond Stephen Bond is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Bedfordshire, United Kingdom
Posts: 1,245
Default Re: re-instatement

Avid are getting increasingly Nazi in their policies and treatment of their (long standing) customers. They will no doubt cite the general industry move to the subscription business model but I'm less than impressed with what Pro Tools has cost me in recent years compared with the performance of the product.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...nstatement-faq

You might be able to pick up a reinstatement product still at dealers but when they are gone you'll be locked out.

Anyhow, I personally chose to become locked out! I'll get a subscription if there is something I can't live without. The subscription cost is little different from the annual upgrade Avid tax to stay in the loop. Until then I'll stick at the version I'm with. Pro Tools is costing too much and offering too little just a handful of features. I've taken my Avid tax and spent it elsewhere. Whatever you do, do not take the option to relinquish your permanent Pro Tools iLok license. That is a straight up con!

Stephen
__________________
Save an additional 10% off any purchase at Waves!

https://www.waves.com/r/9zsnwd
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2020, 06:33 AM
Akiz Akiz is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: UK
Posts: 168
Default Re: re-instatement

Quote:
Originally Posted by Downtown_BE View Post
hey guys
if I forgot to upgrade my protools ultimate license one and I have to buy a re-instatement where can I do this and how much is it for a ultimate license?
thx for the help
Well, if you 'forget" to renew your Annual Plan and that is expired entirely (you haven't renewed during the 30 days grace period, that is), it will set you back $1k, to get back on the wagon.

https://www.sweetwater.com/store/det...e-expired-plan


Cheers!
__________________
Mac Pro 6.1 "Late 2013", 12 Core 2.7 Ghz, 32Gb Ram, 1Tb SSD, MacOs 10.14.6 "Mojave", Apogee Ensemble Thunderbolt, Softube Console 1,
Avid Artist Mix, Pro Tools Ultimate 2020.11.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2020, 06:35 AM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 182
Default Re: re-instatement

hey
please lets not discuss about if its good to stay in or not - I have to stay in because I need protools and I need to upgrade to the latest version whenever needed
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2020, 06:54 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,245
Default Re: re-instatement

Check Thomann for better pricing. Talk to one of their reps, but this may be what you're looking for: https://www.thomann.de/gb/avid_pro_t...e_download.htm
__________________
PT 2020.9.1 DP 10.13 MOTU M4 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10
PT 2020.9.1 DP 10.13 828mkII ADA8200 MTP-AV HP Z2 G4 Xeon Workstation Win10
2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 VEP 7.x hosting various VIs
Reply With Quote
  #6  
Old 10-29-2020, 07:00 AM
Downtown_BE Downtown_BE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: switzerland
Posts: 182
Default Re: re-instatement

yeah but this the regular update plan - I missed to update and my plan expired so I have to re-instate.. and I can't find any re-instatement at thomann
Reply With Quote
  #7  
Old 10-29-2020, 07:20 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,245
Default Re: re-instatement

From the product description:

For owners of a Pro Tools HD / Ultimate permanent license (from HD 9) without a valid update plan

Here is the the regular renewal plan: https://www.thomann.de/gb/avid_pro_t...de_renewal.htm

Call them.
__________________
PT 2020.9.1 DP 10.13 MOTU M4 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10
PT 2020.9.1 DP 10.13 828mkII ADA8200 MTP-AV HP Z2 G4 Xeon Workstation Win10
2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 VEP 7.x hosting various VIs
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Discontinue Upgrade & Support Plan Re-instatement for Perpetual Licences WaterRat Licensing & Accounts 4 06-30-2020 03:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com