Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2009, 10:10 AM
Mason00 Mason00 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Toronto
Posts: 645
Default Screen Video Capture software for Pro Tools

Russ,
What program do you use to create your blog videos and how easy is it to get the program to record the audio from Pro Tools?
__________________
(PT12.4- Win7Pro - mboxpro3 -Axiom25- Maschine)

Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2009, 11:30 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

Uh, well, I'm not Russ, but I think he uses ishowu which is a great screen capture software.
Another one I recommend is screenflow.
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2009, 11:32 AM
guitar486 guitar486 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Mountain View, CA
Posts: 727
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

A good free one is Jing by techsmith. IShowU HD is the best paid one I've found.
__________________
----I was thinking of taking a solo in the bridge.
-Nah, I don't think that would sound good.
----Ok, well how about just a series of cool riffs?

Mac Pro 2008 (Harpertown) -- OS X 10.8.2 -- 16GB RAM -- WD Black Drives -- UA Apollo Quad -- Pro Tools 10 w/ CPTK
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2009, 11:41 AM
fenderrocker fenderrocker is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ft. Myers, FL
Posts: 425
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

FYI, quicktime has screen capture built in on the Mac (not sure about PC).
__________________
Jim Carroll
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2009, 05:02 PM
elicious elicious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,372
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

QT only takes a snapshot of the screen (s).
op wants motion.
another bueno one is snapz pro.
b.o.l.
e
__________________
ihatetyping
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2009, 07:29 PM
Mason00 Mason00 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Toronto
Posts: 645
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

I have Jing Pro. It captures the video perfectly but NO sound from Pro Tools. How do you get to record the audio using any of these programs with Pro Tools?
__________________
(PT12.4- Win7Pro - mboxpro3 -Axiom25- Maschine)

Reply With Quote
  #7  
Old 12-10-2009, 02:42 AM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

IShowU HD with MONO audio (to upload into youtube and vimeo).
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
  #8  
Old 12-10-2009, 06:26 AM
Mason00 Mason00 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Toronto
Posts: 645
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

How do you get any of these softwares to RECORD the audio in Pro Tools?
Russ how do you do it?

For example, I tried using Jing Pro and of course the video is perfect but the audio is silent since Pro Tools is playing the audio through its interface (002, 003, mBox, etc).
__________________
(PT12.4- Win7Pro - mboxpro3 -Axiom25- Maschine)

Reply With Quote
  #9  
Old 12-10-2009, 07:26 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,765
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

Mason - typically you can do a couple things, the first being recording your mic into Pro Tools either during or after video capture (I usually do it after). Then import the video into Pro Tools and edit the audio as needed, then bounce out the movie with audio.

Of course you could capture the audio into another app (requires second sound card or Digi interface with multi-client core audio capabilities) and then fly it over to Pro Tools for the final bounce, as above. This would be used if you wanted to show something specific in Pro Tools and capture everything in one go, but couldn't place your audio record track for the voice-over off-screen or didn't want the recording track of the VO in the video.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 12-10-2009, 09:54 AM
Mason00 Mason00 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Toronto
Posts: 645
Default Re: Screen Video Capture software for Pro Tools

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Of course you could capture the audio into another app (requires second sound card or Digi interface with multi-client core audio capabilities) and then fly it over to Pro Tools for the final bounce, as above. This would be used if you wanted to show something specific in Pro Tools and capture everything in one go, but couldn't place your audio record track for the voice-over off-screen or didn't want the recording track of the VO in the video.
Perhaps you can help me understand this better. I have a 002 rack. Does it have multi-client core audio capabilities?
I also have a sound card in my PC. Does that constitute as a 'second sound card'?
How do I go about getting the Pro Tools audio recorded this way?
__________________
(PT12.4- Win7Pro - mboxpro3 -Axiom25- Maschine)

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Good screen capture software that won't mess with Pro Tools. SixChurchStreet General Discussion 10 02-09-2010 12:58 PM
Video Capture Software hitp Post - Surround - Video 6 02-23-2006 03:27 PM
Video capture software sorenbjerregaard Post - Surround - Video 5 05-06-2005 08:29 AM
OT..Video Capture Software Punx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-27-2003 03:06 PM
best video capture cards/software joshdaniels 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-31-2000 11:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com