Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 11-16-2018, 01:42 PM
UniversalAudio's Avatar
UniversalAudio UniversalAudio is offline
Universal Audio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Scotts Valley, CA
Posts: 52
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

Quote:
Originally Posted by PatriotsBiker View Post
That gives me 4 days to find a cable.
https://help.uaudio.com/hc/en-us/art...3-USB-C-Cables

This might be helpful.
Reply With Quote
  #32  
Old 11-16-2018, 02:05 PM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 841
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

Quote:
Originally Posted by UniversalAudio View Post
Thanks!

Unless I missed something, this looks like this qualifies.
https://www.amazon.com/gp/product/B078H9VQ5V
If not, I need to cancel veddy quickly.
Reply With Quote
  #33  
Old 11-19-2018, 09:39 PM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 841
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

I love holiday season deliveries. Late or early. Mine was early. Setup and test-tracking my SJ-200 90 minutes later. Not bad.

I don't even know where to start. My biggest motivator to buy is satisfied, but it wasn't my biggest gain. I can hear everything. Even some reference tracks that I didn't find that well represented by my rig are like listening for the first time.

Simply great.
Reply With Quote
  #34  
Old 11-20-2018, 02:27 AM
UniversalAudio's Avatar
UniversalAudio UniversalAudio is offline
Universal Audio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Scotts Valley, CA
Posts: 52
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

Quote:
Originally Posted by PatriotsBiker View Post
I love holiday season deliveries. Late or early. Mine was early. Setup and test-tracking my SJ-200 90 minutes later. Not bad.

I don't even know where to start. My biggest motivator to buy is satisfied, but it wasn't my biggest gain. I can hear everything. Even some reference tracks that I didn't find that well represented by my rig are like listening for the first time.

Simply great.
So happy to hear you're pleased!! Enjoy, and let me know if you have any questions.
Reply With Quote
  #35  
Old 11-20-2018, 03:59 AM
PatriotsBiker PatriotsBiker is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Mid-Atlantic
Posts: 841
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

Quote:
Originally Posted by UniversalAudio View Post
So happy to hear you're pleased!! Enjoy, and let me know if you have any questions.
Thanks, dm.

Sure is nice to get something that walks the talk. (so to speak)
Reply With Quote
  #36  
Old 08-21-2020, 01:51 AM
skankytone skankytone is offline
Member
 
Join Date: Aug 2020
Location: paris
Posts: 1
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

1) the apollo x work perfectly with pro tools ultimate? especially apollox6

2) i have to disable "low latency" monitoring in protools when i mix inside ?(record finish) only enable it in record?

3) when i put the uad plug on insert in protools nothing to do the dsp are automatic work for the uad plug in the protools?
thanks have a good day
Reply With Quote
  #37  
Old 08-23-2020, 10:44 AM
UniversalAudio's Avatar
UniversalAudio UniversalAudio is offline
Universal Audio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Scotts Valley, CA
Posts: 52
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

Quote:
Originally Posted by skankytone View Post
1) the apollo x work perfectly with pro tools ultimate? especially apollox6

2) i have to disable "low latency" monitoring in protools when i mix inside ?(record finish) only enable it in record?

3) when i put the uad plug on insert in protools nothing to do the dsp are automatic work for the uad plug in the protools?
thanks have a good day
1. yes.
2. Not necessarily. Only reason to disable LLM is if you want to do hardware inserts on the main out or you want to monitor "through PT".
3. Not sure what you're asking here, sorry. And sadly, our French is far worse than your English. :)

Last edited by UniversalAudio; 08-24-2020 at 06:10 AM.
Reply With Quote
  #38  
Old 08-23-2020, 07:34 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,427
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

3. Yes when you use a UAD plugin in Pro Tools the processing for that Plugin runs on the UAD DSP. The actual plugin processing always runs on the DSP, never native, what looks like a native plugin just always launches processing on the DSP. It is not like TDM or HDX where you can run as native, it is DSP only. (Something I wish was not the case)

So...

You always need a UAD interface or other form of UAD DSP attached to the system to use those plugins.

If you run UAD plugins in Pro Tools and in the console they are sharing the same DSP resources and you need enough DSP to do both. You can end up needing lots of $$$ DSP power... to get stuff that could run native on a modern CPU... and they are nice but higher priced plugins so you make your choice and pays your money or not.

Running UAD plugins in Pro Tools require large buffer sizes for reliability, if you want to track through them at low latency... you would usually use them in the console not in Pro Tools.

There is lots to understand about plugin DSP plugin use, latency of some UAD plugins etc. Luckily UAD is amongst the best vendors with documentation.
Reply With Quote
  #39  
Old 08-24-2020, 06:11 AM
UniversalAudio's Avatar
UniversalAudio UniversalAudio is offline
Universal Audio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Scotts Valley, CA
Posts: 52
Default Re: Universal Audio releases Apollo X TB3 interfaces.

Quote:
Originally Posted by skankytone View Post
1) the apollo x work perfectly with pro tools ultimate? especially apollox6

2) i have to disable "low latency" monitoring in protools when i mix inside ?(record finish) only enable it in record?

3) when i put the uad plug on insert in protools nothing to do the dsp are automatic work for the uad plug in the protools?
thanks have a good day
We'd recommend posting on our forum for the most help from other users.

http://www.uadforum.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Universal Audio Apollo Twin Duo USB 3.0 joshuawade Buy & Sell 0 12-29-2017 12:00 PM
Universal Audio Apollo 8 vs Apogee Ensemble longname Third Party Interfaces 5 12-07-2015 01:46 PM
FS: Universal Audio Apollo Quad apesong Buy & Sell 3 09-09-2014 09:16 AM
Universal Apollo for Audio Post Nathan W. Post - Surround - Video 2 01-25-2014 08:47 AM
Universal Audio Apollo Quad drogan88 Buy & Sell 0 03-15-2013 08:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com