Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2006, 11:16 AM
paul16 paul16 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Africa
Posts: 22
Default playing video out of PT LE

I've noticed that there is no option to 'play DV out of firewire' in PT LE on a PC, why is that?
and so how can I get video play back full-screen on a TV, as you would on a mac with a Canopus if this option isn't available?

Thanks alot
Paul
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2006, 03:11 AM
gerax gerax is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Modena, Italy
Posts: 1,615
Default Re: playing video out of PT LE

Because it was a Mac only feature...only Digi knows why...anyway it seems that it's available now on PT HD 7.2 on Win XP too, so we may just have to wait for the new LE release and see if they put it in there too.
I think that as long as this option isn't available on XP your only possibility (other than locking an external playback system to PT via MTC and SPdif clock) is to get a dedicated triple head video card like the Matrox P750 or Parhelia I'm using for my system: configuring is a bit tricky, but once set up works great, dual monitors + full screen QT playback, and doesn't have sync hassles like Canopus or Avid Mojo have.
If you want to know more just do a research on that subject and several detailed posts will come up.

Hope this helps

L.G.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-28-2006, 04:56 AM
paul16 paul16 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Africa
Posts: 22
Default Re: playing video out of PT LE

Thanks alot

I thought this would be the route to go, but didn't know if PT would play the QTvideo full screen on the third monitor.
I tried it out on my dual head card, and it played full screen on the 2nd monitor, but only if the PT QT video window was open and visible on my main monitor...?

On your system can you close the QT window and still get full screen playback?

Thanks again

Paul
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.mov video not playing izzardisgod macOS 3 01-19-2013 03:28 PM
playing a video track in PT 7.3 Bookerv12 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-29-2012 10:24 AM
Video playing 4:3 instead of 16:9 darren wharton Windows 2 09-18-2011 12:42 PM
Playing Video on 64 bit Systems slinky005 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-08-2010 06:01 PM
Lag when playing video in PT 8 girascopic Post - Surround - Video 3 08-28-2009 03:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com