Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-06-2009, 06:35 PM
diamonds diamonds is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Default Having trouble opening Pro tools LE 8 version 8.0

I am a new user of pro tools. I recently purchased the Mbox 2 mini from a steves music store and it came with the Pro tools LE 8 software. I have a Macbook Pro with Snow Leopard os operating system. After completing the installation instructions step by step, and being 100% sure that i followed them properly , i move on to opening up pro tools for the first time where i am supposed to activate Pro tools with an activation code. Upon double clicking on the pro tools icon the program begins to load however never actually opens. The little initial loading screen which has a green bar that shows the progress of the load and what is being loaded at the moment just stays there. The green bar stops at about 85% loaded, and the description reads: setting up peripherals, initializing machine control. And that is as far as i can get. At this point the program just doesn't open up and practically freezes. I have no idea what is causing this , my computer is only about a month old, and i just bought my mbox 2 mini a few days ago. If anyone can help me in any way i would really appreciate it. I am eager to start pro tools, and begin to learn how to use it, so that i may make beautiful music one day soon. Thanks ahead of time to anyone who responds. And a quick response is greatly appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2009, 02:47 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,496
Default Re: Having trouble opening Pro tools LE 8 version 8.0

Quote:
Originally Posted by diamonds View Post
I am a new user of pro tools. I recently purchased the Mbox 2 mini from a steves music store and it came with the Pro tools LE 8 software. I have a Macbook Pro with Snow Leopard os operating system. After completing the installation instructions step by step, and being 100% sure that i followed them properly , i move on to opening up pro tools for the first time where i am supposed to activate Pro tools with an activation code. Upon double clicking on the pro tools icon the program begins to load however never actually opens. The little initial loading screen which has a green bar that shows the progress of the load and what is being loaded at the moment just stays there. The green bar stops at about 85% loaded, and the description reads: setting up peripherals, initializing machine control. And that is as far as i can get. At this point the program just doesn't open up and practically freezes. I have no idea what is causing this , my computer is only about a month old, and i just bought my mbox 2 mini a few days ago. If anyone can help me in any way i would really appreciate it. I am eager to start pro tools, and begin to learn how to use it, so that i may make beautiful music one day soon. Thanks ahead of time to anyone who responds. And a quick response is greatly appreciated!

Hello,

Welcome to the DUC! this section is for the HD TDM users! our systems are very different from LE. Please try posting in the LE MAC forum where lots of fellow users will be able to advise and get you up and running...

Here's the Le forum...
http://duc.digidesign.com/forumdisplay.php?f=15

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2009, 01:46 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,637
Default Re: Having trouble opening Pro tools LE 8 version 8.0

Moved to the correct forum...

You should install the 8.0.3PR version for compatibility with Snow Leopard before attempting to launch it:

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=255217
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have trouble opening pro tools, is there someone who can help? artemis0287 macOS 4 03-03-2014 12:16 PM
HELP! PT10 Opening new version session in older version Claudiu Pro Tools 10 6 11-04-2012 04:32 PM
Trouble Opening Plug-in in Pro Tools/Sample Moog bms9nmh Virtual Instruments 2 08-30-2009 03:33 AM
Trouble opening Pro Tools MasterKebiotic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 10-17-2008 04:44 PM
Trouble with pro tools LE version 6.8.1[crash] sorry mack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-09-2006 03:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com