Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2008, 07:43 AM
garnoil garnoil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,236
Default Cursor Jumping Back

Hi,

I posted before about my cursor jumping back and play back not starting from the correct place. I have been trying to solve this problem but the problem persists. I have trashed preferences and it didn't help.

Can Digi tell me, or where can I find a step by step, how to un-install Pro-Tools and do a clean re-install.

Pro-Tools HD2 Accel
Mac OS 10.4.8
Dual 2.5 gig
2 gig ram

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2008, 08:38 AM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 940
Default Re: Cursor Jumping Back

Could you have "insertion follows playback" selected? I use Keyboard Focus and this happens to me if I accidentally hit the "N" key instead of "B" for separate region. Also go to the Options menu and make sure "Link Timeline and Edit Selection" is checked.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2008, 12:15 PM
garnoil garnoil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,236
Default Re: Cursor Jumping Back

Thanks for the suggestion. It doesn't matter if I have "insertion follows play back" selected or not. My cursor "jumps back" at least 3 out of 10 play back times. Even if I make a locator and then use the numeric keyboard to recall the memory location this "cursor jumping back" continues to happen. I trashed all prefs and started a brand new session with one track, no plugins, no video, nothing and the problem continues, It appears to be 100% random as I can not figure out a pattern of what makes it happen.

Thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2008, 12:47 PM
colinweeks colinweeks is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 151
Default Re: Cursor Jumping Back

do you actually hear the audio thats before the insert point? on my rig, it seems like the cursor drops back about a frame or so and protools says 'pause' on the lower left corner of the edit screen until it reaches the insert point at which point it switches to play... i assume its buffering or something. i don't hear any of the audio that happens pre-insert point, so it doesn't bother me.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-10-2008, 12:56 PM
garnoil garnoil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,236
Default Re: Cursor Jumping Back

Yes, that is the main problem. I DO hear the audio of the "jump back" and makes it impossible to accurately cut dialogue. It happens at least 30% of the times and it is 100% related to the buffer size. at 256, it jumps back under a frame, at 512 exactly twice as much (or so it seems as I have no way of meassuring the absolute exact amount), and at 1024 twice as much again. This is gotta be a bug in Pro-Tools as I can clearly see/and change almost at will at least one of the factors that worsen the problem.

Thanks again
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cursor Keeps Jumping To Start Of Session Analog Kid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-19-2012 07:32 PM
Keeps jumping back to beginning New Airkee Pro Tools M-Powered (Win) 0 09-21-2011 06:20 PM
Cursor Jumping Problems since OS upgrade DeVille Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-25-2011 05:22 AM
Jumping back into PT , need some answers Dr Wu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-05-2006 07:38 PM
Dragging/jumping cursor/timer while playback Luis4 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-04-2003 01:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com