Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-20-2004, 03:20 PM
jbw jbw is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default 002 rack as stand-alone Preamp

Can you use the 002 rack as a standalone preamp like the 002? If so, then can you still monitor the signal through the headphone output when in standalone?

I am trying to put together a small home studio as well as live rig on a budget, and am hoping to use the 002r as a preamp to my rack effects on stage, as well as an audio interface at home. Would this work ok?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2004, 05:55 AM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: 002 rack as stand-alone Preamp

no the 002r like the 001 can only be used with a cpu attacked, at least I never came across anything else.

only the 002 can be used as standalone mixer. the $1000 difference MUST hide somewhere.

regs
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
  #3  
Old 03-21-2004, 01:40 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: 002 rack as stand-alone Preamp

Yes you can ( sort of)

If you plug someting in to the alt-src Input, this can be monitored without opening protools. Simply select the alt-src to Mon button on the front. I do this with my keyboard so I can practice with the computer off. When I want to record this signal, I simply select alt-src to 7-8 and then use Input 7-8 in PT.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Original Mbox as stand alone mic preamp finkbmx General Discussion 6 11-13-2016 04:12 AM
8 channel audio interface and stand alone preamp alidav macOS 18 03-15-2014 08:32 AM
888 24 Stand Alone Preamp? mikeofsines Digidesign Hardware & Software 2 01-12-2010 10:12 PM
Can Firewire 410 stand alone as a preamp? Sleep? ktommy Pro Tools M-Powered (Mac) 2 02-08-2006 09:24 AM
002 Rack stand alone? getfunkynow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-27-2004 11:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com