Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2009, 02:42 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default Wireless Keyboard/mouse...?

Digi says to disable Bluetooth only if it is causing problems with PT. Anyone using either of these devices without issue?

???
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2009, 03:18 PM
ElectricGhost ElectricGhost is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 28
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

No.
Not under PT8 with a low buffer setting!
With my mighty mouse PT7 worked fine!And 8 works if the buffer is set at about 256ish. With it set at its lowest it gives errors after a short time. Switch bluetooth off and no troubles!
__________________
Powerbook G4 12in 1.33ghz 1.25gb ram (Tiger)
Macbook Pro 15in 2.4ghz 4gb ram (Leopard & PT 8LE)
Mbox
Mbox 2
Mbox Micro
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2009, 08:00 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

Just saved me some money. Thanks.
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2009, 01:40 AM
ElectricGhost ElectricGhost is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 28
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

That is just me with a MacBook pro 2.4,
I'm not sure if anyone else has the same problem?And as I said,it is fine to use when mixing with the buffer set higher. I do like my Bluetooth MM.
__________________
Powerbook G4 12in 1.33ghz 1.25gb ram (Tiger)
Macbook Pro 15in 2.4ghz 4gb ram (Leopard & PT 8LE)
Mbox
Mbox 2
Mbox Micro
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2009, 05:37 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 957
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

I use a wireless keyboard and mouse all day with no problems.
__________________
Will Russell
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.14.5, PT2019.6, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.14.5, PT2019.6, MBox3
Retina MacBook Pro OS 10.14.5, PT2019.6
Reply With Quote
  #6  
Old 02-14-2009, 01:21 AM
ElectricGhost ElectricGhost is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 28
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

Yeah but your spec states with PT7.4!as I said no problems with 7, but my Bluetooth is not working right with PT8.
__________________
Powerbook G4 12in 1.33ghz 1.25gb ram (Tiger)
Macbook Pro 15in 2.4ghz 4gb ram (Leopard & PT 8LE)
Mbox
Mbox 2
Mbox Micro
Reply With Quote
  #7  
Old 02-14-2009, 06:42 AM
JrummerJ JrummerJ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 492
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

I am using PT8 on a macbook pro 2.2 GHz, and I use the bluetooth keyboard and mouse all the time no problems. I was getting some cpu errors, but they were still there when I disabled bluetooth, so not an issue with the keyboard and mouse.

J
Reply With Quote
  #8  
Old 02-15-2009, 03:00 PM
ElectricGhost ElectricGhost is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 28
Default Re: Wireless Keyboard/mouse...?

I did quite a bit of testing with my system to find out what was causing the cpu errors. I created 48 audio tracks and set the buffer at its lowest setting with the mbox 2 micro, Armed all the tracks and hit record. The system crashed at various different times with bluetooth on (normally under a minute). With bluetooth switched off I let the system record for close to 4 minutes before I stopped it with no cpu crashes at all. From the tests I did everything pointed to the bluetooth mouse being the problem(with low buffer settings). I know it is a crazy test but I was trying to give it extreme settings. As I said these are just my findings and I'm sure other systems will have different results.

My setup was as follows

Macbook Pro 2.4, 4gb ram
Using internal 7200rpm Seagate 320gb hard drive(partitioned)
(I know it is not suggested but it runs great)
Mbox micro 2
OS10.5.6
PT8LE.
__________________
Powerbook G4 12in 1.33ghz 1.25gb ram (Tiger)
Macbook Pro 15in 2.4ghz 4gb ram (Leopard & PT 8LE)
Mbox
Mbox 2
Mbox Micro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wireless keyboard & mouse OKAY? cananball Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-24-2011 06:11 PM
Wireless Mouse and Keyboard DJKeys macOS 6 08-15-2011 02:35 PM
OS9: Wireless keyboard & mouse Mount Royal Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-17-2004 12:19 PM
Anyone using wireless keyboard and mouse? Allen Hallada 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-01-2004 01:16 PM
Wireless keyboard and mouse? Wolfgang Eller Tips & Tricks 7 11-12-2002 02:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com