Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2004, 08:35 PM
etherize etherize is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC
Posts: 342
Default 6.7 won\'t recognize my iLok

Updated to 10.3.6 from 10.2
repaired permissions
already had a separate "music" account with administrator privileges
installed 6.7 from 6.2
updated pace
synchronized from ilok.com which did recognize my ilok authorizations even when connected to my hub
connected ilok directly to computer
erased digidesign preferences

Another weird thing besides not recognizing my ilok is it asks for my validation code every-time I open Protools

What should I do?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2004, 08:49 PM
jeremyroberts jeremyroberts is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: New York, NY, USA
Posts: 3,020
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

have you added any hard drives to your system? I once added an old scsi drive and permissions weren't right, and iLok was seen by ilok.com, but would not authorize the software in protools.
__________________
--Jeremy
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2004, 10:13 PM
etherize etherize is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC
Posts: 342
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

I have a second internal drive which was already there before the upgrade to 10.3 and protools 6.7... I repaired permissions on both that drive and using the install cd-rom on the OSX drive... I have left my external drive disconnected.. also of note... I did an upgrade install of 10.3 (as oppose to an erase and install or back up and install) Have a ton of plugins and this was the kind of install recommended on the native instruments site in order for me not to loose my authorizations...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2004, 10:49 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

10.3.6 isn't qualified. Rumour is you should stay away from it until it is.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #5  
Old 11-18-2004, 10:06 AM
etherize etherize is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC
Posts: 342
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

I would love to get a reply from Digi... as it's annoying to not be able to access $20000 worth of plugins ... ok how do I get back 2 10.3.5? So no one is running 10.3.6? I would hate to reinstall 10.3 again and reinstall everything I installed in order to fix this problem and then if that doesn't fix it I will be pissed for waisting so much time and probably loosing my authorizations of other programs in the process... It's times like this when I just want to sell my system...
Reply With Quote
  #6  
Old 11-18-2004, 02:23 PM
etherize etherize is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC
Posts: 342
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

Ok I tried to reinstall 10.3 but it won't let me saying that there is a newer version on my OS X drive... so if 10.3.6 is the problem which it might not be... how do I get back to 10.3.5 without erasing my disk or install on a different drive and reinstalling hundreds of pieces of software? Plus I would mostly likely loose my authorizations of my other music plug ins
Reply With Quote
  #7  
Old 11-18-2004, 02:46 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

I am not having any problems with 10.3.6 that weren't here before so you might wanna try some other things. Most likely you have already tried most, but I will list them just in case.

-try another iLok
-try the iLok on another computer
-try different USB ports
-trash DAE prefs, DigiSetup, PT prefs and Digi Databases
-download and install most current iLok drivers from PACE
-repair permissions
-reinstall PT
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #8  
Old 11-18-2004, 03:08 PM
etherize etherize is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC
Posts: 342
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

Thanks for the tips Vaphoron, I have actually done all those except using the ilok on another computer since I don't have one... Digi techsupport won't help me unless I uninstall 10.3.6 and go back to 10.3.5... I just called apple and the only way to do that is to install 10.2 and install 10.3 and then update to 10.3.5 I don't know what my other choices are... tech support won't even talk to me unless I do this... I may do an archive and install this time.. even though native instruments specifically says not to do that because I may loose my authorizations and have tons of other software that's authorized for that hard disc....I know it sounds drastic but if going though all this doesn't work... I will probably sell my system.. With Logic all the plugs authorize on install (even though I am just learning logic and not sure I even like the program... I am used to motu digital performer) but my point is I have thrown 10's of thousands to Digi over the years... and I just can't justify TDM much longer especially when my system would run so much better with out it... if this doesn't work I will see how much I can get for my system and then upgrade to a G5... I can get a the fastest G5 for less than the price of one accell card... anyway thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 11-18-2004, 03:01 PM
bad jitter bad jitter is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Tellus
Posts: 1,374
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

Reply With Quote
  #10  
Old 11-18-2004, 05:30 PM
keny keny is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Potomac, Md USA
Posts: 716
Default Re: 6.7 won\'t recognize my iLok

I upgrade from 6.2 to 6.7 as well. There's the $4.95 version and the $175($195 - the one I got) version. I think that has something to do with it.

Keny
__________________
just to toot my own horn, I am in the process of relocating to Los Angeles and lookign for a job, so if anybody knows someone who can help me get established as an audio engineer and producer, check out my creds at http://www.kenyruyter.com and call me 310-909-9115

myspace page
http://www.kenyruyter.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT express doesnt recognize Ilok Growlers Pro Tools Express on Windows 4 12-09-2013 03:58 PM
New iLok. How do i make it recognize Pro Tools 10? iamsunnybrook macOS 10 08-14-2013 03:18 PM
HELP! Digitranslator does not recognize ilok anymore! ourafilmes 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-05-2011 08:02 AM
MDW EQv v3 does not recognize authorization in iLok Hugen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-29-2009 01:21 AM
PT doesn't recognize certain iLok authorizations at01music Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-20-2005 11:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com