Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-13-2017, 02:02 PM
Nilreb Nilreb is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 30
Default Imported audio not moving into audio folder

Anyone else having this issue? I import audio (drums, tuned vocals etc) into an existing session; I check the Disk Allocation and the new audio appears to be in the proper audio folder in the proper session. I work and close the session. I reopen the session and the imported audio was never moved into the audio folder EVEN THOUGH it showed as having done so. PT points to wherever the audio originally came from. Happens to me all the time in 12.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2017, 02:53 PM
trakbytes trakbytes is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 846
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Did you make sure you selected "copy" instead of "Add" when importing the new audio? If "Add," then the session will of course refer to the original audio.

Also, did you import the audio within the session or copy it from the desktop? If the audio was copied and has the same unique identifier, then the session will see the audio from wherever it finds it first, which would usually be the "Audio Files" folder in the session, but could be from the original folder. I have been burned by this more than once when changes have been made to file copies in destructive record mode, and the original files were found and put into the session.

Try renaming your original files folder (Original, Source, etc) and see if that solves the issue.
__________________
Save early and often! (or once a day whether you need to or not...)
Reply With Quote
  #3  
Old 03-13-2017, 04:07 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,842
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

3 things:
1-open preferences and find the option to "automatically Copy audio on Import"
2-cover your ASSets by cheating for when the above doesn't work(and I meant "when" and not "if"). Find the audio you wish to import and copy it into the session folder for the destination session and import from the new location(or even copy directly into the Audio Files folder before you import into the session).
3-once you have done as you have been doing, go to File>save session Copy, check the box to copy all audio and save(now you have 2 versions of the session, but at least the "Copy of" version will actually have all the audio in it
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2017, 08:56 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,880
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Quote:
Originally Posted by trakbytes View Post
Did you make sure you selected "copy" instead of "Add" when importing the new audio? If "Add," then the session will of course refer to the original audio.
This ^
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2017, 03:04 AM
melloj melloj is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: England
Posts: 202
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Not sure if it's the same issue. But this has been happening to me for a while. Even when 'automatically copy files on import' box is checked in preferences it does not copy it over. The work around seem to be dragging audio in from work space browser, then it would copy it. There seems to be a problem with the import dialogue box not copying to audio folder. Had this problem since version 11. I just copy manually now.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-14-2017, 04:05 AM
jesele jesele is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sweden
Posts: 202
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Same here.

Jesper
__________________
Mac Pro 7,1 16-core, 96 GB, OS X.15.4, HDX 1, HD i/o 8x8x8 + HD i/o 16 digital + Metric Halo ULN 8 3D + RME Fireface 800
http://vicc.se/studio-alpha/
http://jesperelen.com
Reply With Quote
  #7  
Old 11-25-2017, 02:33 PM
BondAudio BondAudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: NYC
Posts: 163
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

I'm having the same problem in 12.8.1 HD.
Sometimes the imported files are added. Sometimes not.
Now when the work is approved, I export selected tracks as new session. Including the audio and video (if any)
__________________
MacPro 5,1 | 3.2 Ghz Quad-Core | 32GB Ram
OS: 10.10.5
PT: 11 HD / 12 HD
PT | Control / V-Control Pro
MBoxPro 3
5.1 JBL LSR-305
Auratone SSC 5C
Soundminer v4.5 Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 11-26-2017, 12:31 AM
spoons's Avatar
spoons spoons is online now
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 269
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Something has definitely changed recently and one has to be very careful when importing files from other sessions or OMF/AAF.
Another example. Starting a new session from a template provided by another studio that has media. In the new session it’s still pointing to the original audio files folder. If you copy/Re link it tells you the files already exist in your new audio files folder.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Richard Spooner

www.spoonsound.com
Reply With Quote
  #9  
Old 11-26-2017, 02:02 AM
lesbrunn's Avatar
lesbrunn lesbrunn is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Accra, Ghana
Posts: 777
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Try albee 1952's suggestion in prefs. But I've also noticed erratic behaviour occasionally. Once in a blue moon, I open a session, and even though all the audio is in the session folder's Audio files, PT reports missing files, and cannot relink them. I have to do that manually.
__________________
X99 | i7 5960x @4.6GHz | 64GB GSkill DDR4 | Nvidia GTX 950 | Samsung 950 Pro NVMe 256GB | Samsung SM961 NVMe 1TB | Samsung 850 EVO 1TB | Samsung MZ7PD256 SSD 256GB | Kingston 120GB SSD | WD Black 1TB x2 | G-Drive 4TB x2 | WD Elements 4TB | Audient ID14 | PT2020.5 | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #10  
Old 11-28-2017, 10:46 AM
Inglesworth Inglesworth is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Woodland Hills, CA
Posts: 181
Default Re: Imported audio not moving into audio folder

Something I have been seeing a lot lately, is that the audio file actually IS in the audio files folder. but for some reason, PT doesn't want to look there first, and the session is linked to the original file's location and it shows up as "missing" when you open the session on a different system.

Have you tried the "Manually find and relink" option? I very often get sessions from people where files don't link. if I manually find and relink, then point the relink window to the audio files folder and search for files there (I usually do name only, without the unique identifier) then it finds all the files there and you can relink them.

Not sure why this happens so much since moving up to 12. Happened very rarely when using PT 10, but something obviously changed, and it now happens pretty regularly.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import Audio Is Not Copying Files To My Audio Folder zwatrif Windows 12 11-14-2017 09:32 PM
Help: altering permissions of every audio file of Audio Folder Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 03-04-2013 05:10 AM
Import Audio not 'saving' to audio files folder.. prkm123 Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 07-18-2011 02:31 PM
Audio files disappeared from session and Audio file folder? HELP Wookie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-10-2010 03:14 PM
Moved Audio file to wrong folder and it was replaced how do I get old audio back Marxamill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-27-2003 05:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com