Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2018, 05:33 AM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 917
Default QuickTime Pro Replacement

So after 25 years on a Mac for my main editing system, I'll be moving to a Windows 10 machine in a few weeks, and looking for apps to replace my Apple apps. One is QuickTime Pro. I know there are many movie/audio players out there but I'm specifically looking for an app that allows me to remove an audio track from a movie and replace it. I do this often for client approval videos. It's quick and simple without the need for video editing software and QT Pro does this well. I did see where QTP works on Windows but there are some security issues (I saw a fix) but maybe there's something out there from this era.

Thanks. I'm sure I'll be searching the Windows forums more often as I move to the dark side.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2018, 09:07 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,134
Default Re: QuickTime Pro Replacement

Can't you do this within Pro Tools? Just bring the video in without audio, drop the new audio in and bounce out with video and audio? You will, as far as I know, need QT - not Pro - to do this as Avid hasn't replaced the need for QT that I'm aware of (someone please correct me if I'm mistaken) but installing QT as per these instructions negates the security concerns.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2018, 09:11 AM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,321
Default Re: QuickTime Pro Replacement

https://support.apple.com/kb/DL837?v...S&locale=en_US Just disable it from browsers and use other apps for playing video.

I think https://handbrake.fr/ or http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html can also do a lot of what QT-pro does.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2018, 09:19 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,642
Default Re: QuickTime Pro Replacement

As mentioned, you can do this in Pro Tools. You could also use a free video editor like Media Composer | First, Hitfilm Express, Davinci Resolve, etc...

You could also try VLC.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2018, 09:25 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,630
Default Re: QuickTime Pro Replacement

Yep, do it directly within Pro Tools.

I’m actually surprised you’ve been using QT to do it for all this time. If you don’t need to edit the video, there’s no need to leave PT.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2018, 10:51 AM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 917
Default Re: QuickTime Pro Replacement

Thanks all. Haven't used bounce to QT in PT in a long time because in the past it was too slow and quirky and, quite honestly, I totally forgot about it. Maybe all has improved now. Will give it a go.

Thank you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quicktime wrapper error when importing Quicktime file QuacksMeUp Post - Surround - Video 6 11-04-2015 05:07 PM
Can I cut to black after a quicktime movie is over when bouncing to Quicktime? weezerboy macOS 2 07-15-2014 12:37 AM
QUICKTIME AUDIO REPLACEMENT edboy7 Post - Surround - Video 1 07-09-2008 08:46 AM
Quicktime Crash on Export to Quicktime Movie Yosemite 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-28-2007 12:44 PM
Major Problem Transfer TDM MAC Quicktime to PC Quicktime audio1420 Post - Surround - Video 0 04-22-2003 09:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com