Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-14-2018, 03:59 PM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Is there a desk that can fit this S6 set up ?

I have an S6 M10-8 and find it too deep.

I would like to arrange the modules like the pic below:
Left - Fader + Knobs
Center - Master Touch
Right - Automation + Process

Is there an enclosure / desk out there that would aloud this config ?

Thanks
Attached Images
File Type: jpg Pro-Tools-S6-422-Glasgow-Scotland-Installation.jpg (47.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2018, 09:05 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 715
Default Re: Is there a desk that can fit this S6 set up ?

Greetings,

There's nothing particularly special about that configuration. They have simply shifted the MAM to the right and brought the MTM down. It is still essentially a M10-16-5 in a standard 3 bucket configuration. There are several furniture companies that you could source from mentioned in this thread:

http://duc.avid.com/showthread.php?t...ight=furniture


The only further consideration is to cover up the remaining blank space left by shifting the MAM.




Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2018, 06:27 AM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Re: Is there a desk that can fit this S6 set up ?

Can i achieve that configuration with Avid's producer desk ? or can i simply add a third bucket to my standard 2 bucket M10-16-5 config ?

Thx
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2018, 08:20 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 715
Default Re: Is there a desk that can fit this S6 set up ?

All you need to do is add a 3rd modular frame/bucket to expand your configuration. Place the modules where you want them and fill in the gaps with compression panels.




Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2018, 10:05 AM
vudoo vudoo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 937
Default Re: Is there a desk that can fit this S6 set up ?

Hi Jeff,

According to my dealer i would need:

1– Chassis
2– Back Foot
3– T-strip
4– Cables
5– Fasteners: Phillips and Hex fasteners
6– Chassis Bottom Plate B– Back Tie Plate
7– Side Wall
8– Front Tie Plate
9– Cable Harnesses (Ethernet/Power)
10-Power supply

9900-65490-01 Bolster 3 wide (arm rest)
9900-65526-00 Single Rear Cover, Small

That seems like a lot to simply move a couple of modules to my right side. Can you please confirm i need all the items mentioned above...for example, why would i need a side wall, cable harness, power supply as i already have them...Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2018, 12:27 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 715
Default Re: Is there a desk that can fit this S6 set up ?

Looks comprehensive. You need to determine how many power and ethernet taps you need in the new bucket. You don't necessarily need separate power supplies with power harnesses in each bucket, especially if you aren't filling each with modules.


You can take a look at the individual frame pieces in the Installation Guide:

http://akmedia.digidesign.com/suppor..._2.1_82318.pdf





Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mixing on a desk and using plugins on desk's sends eledu Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 01-02-2017 03:05 PM
WTB ICON D-Control Producer's Desk Producers Desk evandaum Buy & Sell 5 09-28-2016 08:14 PM
SSL XL-Desk upscaps General Discussion 6 10-02-2014 06:56 AM
Used D-003 Desk, Really need help getting set up. Joshhh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 22 10-13-2009 12:23 PM
New 002 Desk the_dr38 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 03-20-2005 02:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com