Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2015, 10:36 AM
marmouche marmouche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: paris
Posts: 17
Default Monitoring improvements needed !

Hi fellows,

I’m working with the S6 on a dub stage (versioning pgm) and I’ve got a big issue regarding the monitoring section on the touch screen panel.
I have (constantly) to A/B monitor the domestic content and the local version of all my projects.

The main source of the monitoring section feeds the monitors with the local version (MnE and dubbed dialogue) and the surround source is the original version.

Here is my problems :

1st of all: I have to click on “main” to unselect the source, then, on “surround” to listen the domestic content .
Why can’t I just touch on one of my source to listen to it, like the X-OR solo mode style, and like the D controls allowed us !

2nd :

Actually, I have no other choice to use the touchscreen panel ONLY to A/B monitor my source, but we do this 1000 times per mix.

Is it possible to assign the source of the monitoring on any encoders or switch to the surface (like it was on the D-control…).

This would allows me to enjoy all the functionnalities of the touchscreen panel and to A/B monitor my different version.

Thx for your help !
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2015, 01:28 PM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,114
Default Re: Monitoring improvements needed !

I had the same A/B short fall when recreating old mixes in stems form.
I now have my two sources appearing on Aux channels in PT. now I just use the channel mutes.
But I concur. I think the little dome buttons below the mtm screen should be usable.
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools HD 12.8.3 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V3.6 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2015, 11:20 PM
marmouche marmouche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: paris
Posts: 17
Default Re: Monitoring improvements needed !

Don't want to create aux, just wanna feed m'y monitors with différent sources with one click and meanwhile use touch screen panel features.

Any idea?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2015, 05:34 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,114
Default Re: Monitoring improvements needed !

I don't think that can be done… yes, b annoying
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools HD 12.8.3 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V3.6 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2015, 06:01 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 395
Default Re: Monitoring improvements needed !

Step 1 - Avid needs to ditch the XMon.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #6  
Old 09-21-2015, 01:30 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,121
Default Re: Monitoring improvements needed !

This is not a XMON issue but an S6 monitoring limitation. There are 2 stories on our back log that would fix this. Euconize the sources switches so they can be used as softkeys. Plus allow different DAW/Apps Softkeys in Softkey Appsets. I can't give the exact dates though but hopefully in a couple releases time.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-2015, 10:11 AM
lucienpalmer lucienpalmer is online now
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 525
Default Re: Monitoring improvements needed !

You should look into replacing the Xmon with one of the two I/O boxes from DAD. If I understand it correctly, the S6 can control it so you can switch between multiple ins and outs. It sounds like it would fit the workflow you described.
__________________
Pro Tools Ultimate, HDX3 & MTRX + HD MADI
MacPro 3.45 12-core, OSX 10.12
S6 M10 16-5, Dolby Atmos RMU
AJA Kona LHi, Sync HD
www.ToolshedAudioPost.com
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2015, 10:58 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,114
Default Re: Monitoring improvements needed !

Quote:
Originally Posted by lucienpalmer View Post
You should look into replacing the Xmon with one of the two I/O boxes from DAD. If I understand it correctly, the S6 can control it so you can switch between multiple ins and outs. It sounds like it would fit the workflow you described.
Um . nice thought . but the whole short fall of this is we need "buttons".
The DAD doesn't magically add buttons to the S6 surface.
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools HD 12.8.3 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V3.6 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-2015, 12:57 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 395
Default Re: Monitoring improvements needed !

"Eucon-izing" the source switches would be great. Also the aforementioned X-OR behavior. Having the option of multiple simultaneous sources is nice but it seems like it should default to one.

PT12 with the monitor config is a step in the right direction and would put the XMON on the way to Obsolete status. It seems switching and assignment could be done in the software, then any interface could be used for outputs and sources. So eventually the S6 knob could talk directly to PT and not to an external solution unless one required it.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #10  
Old 09-30-2015, 03:13 AM
marmouche marmouche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: paris
Posts: 17
Default Re: Monitoring improvements needed !

Thx Eddie let me know when the upgrade Will Be release for the euconize option !

Is the avid s6 v2 software compatible with pt 11 by the way ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
input monitoring on Mbox 3 - advice needed pennyco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-11-2010 07:49 PM
Improvements fsb1 Artist Series 0 09-25-2010 08:15 AM
002r and control 24 users monitoring advise needed crizdee ICON & C|24 0 08-21-2006 01:37 AM
Possible improvements to the DUC? AVGuru1 General Discussion 0 01-21-2005 12:20 PM
Monitoring and latency: advice needed MadProfessor Tips & Tricks 4 12-03-2002 11:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com