Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-03-2016, 12:56 PM
CDay63's Avatar
CDay63 CDay63 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Alameda, CA
Posts: 8
Default switching to 44k without restarting?

Hi all! I have PT 12.4.0 and an MBox 2, running Windows 10.
Every time I start the computer up the default sample rate is 48k. To open sessions in 44k I have to unplug the MBox, restart the computer, change the rate with ASIO, then restart while plugging in the MBox.

I go to Control Panel/Sound and the properties for the MBox are only 48k, and I can't change it in the Control Panel.

Any help?
__________________
CDay
Windows 10, MBox 2
Pro Tools 12.4.0
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2016, 12:59 PM
CDay63's Avatar
CDay63 CDay63 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Alameda, CA
Posts: 8
Default Re: switching to 44k without restarting?

And I can't open a session with another sample rate, the button is greyed out when opening a session or new session.
__________________
CDay
Windows 10, MBox 2
Pro Tools 12.4.0
Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2016, 01:07 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,635
Default Re: switching to 44k without restarting?

Make sure Windows Sound and other programs are not tying to use the Mbox for sound output. That is almost always the cause of this behavior.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2016, 11:51 AM
CDay63's Avatar
CDay63 CDay63 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Alameda, CA
Posts: 8
Default Re: switching to 44k without restarting?

Thanks. Not sure how to disable that, I have poked around the Sound control panel but don't see how to change that.
__________________
CDay
Windows 10, MBox 2
Pro Tools 12.4.0
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2016, 05:31 AM
Kobi Kobi is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 9
Default Re: switching to 44k without restarting?

Disable the playback device. this usually works for me.

https://www.youtube.com/watch?v=BOyv...ature=youtu.be
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2016, 07:45 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,245
Default Re: switching to 44k without restarting?

Control Panel>Sounds and make your onboard soundcard the default for Playback and Record.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
002 computer restarting jigman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-28-2012 11:26 AM
HELP! 002 restarting Carl Fuehrer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-08-2008 06:46 PM
Digi 002 restarting Lasselakken 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-30-2006 12:04 AM
WHY DO I KEEP RESTARTING lil'slow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-18-2006 05:33 PM
Computer Keeps Restarting... Auralex 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-07-2005 09:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com