Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-23-2011, 02:09 PM
willco willco is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: london
Posts: 47
Default PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

Having come from Fairlight a while back I can't quite believe I have this functionality back... almost! It's extremely good news, and after jumping in the deep end with the upgrade, I am very pleased - the disk cache system seems to greatly improve everything too.

Anyway - can anyone tell me if it's possible to turn up or down the static (overall) gain of various clips at once, without grouping them?

I can see that you can group them, turn them up, render and then ungroup but this seems rather convoluted... as I work with sfx mostly, this would be very handy to add to the clip gain feature.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2011, 02:27 PM
willco willco is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: london
Posts: 47
Default Re: PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

Sorry I got over excited and didn't RTFM.

I have now read the manual and it's clear as day - on a mac just select all clips you want to adjust (e.g. use the grabber object tool) hold ctrl+shift (on a mac) and use the wheel or magic mouse up/down, or up/down keys!

Thanks Avid, this is so good for fx work... no more automation lanes mess.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-17-2012, 11:13 AM
corym corym is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 33
Default Re: PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

That's any awesome trick. But...is there a way to bring multiple clips to unity all at the same time? Like for instance when an editor sends over a bunch of clips that are at -infinity....I'd love to turn them all on at once to see what it is they had off.

Cheers
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2014, 09:43 AM
stormmusic stormmusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Brooklyn, USA
Posts: 377
Default Re: PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

any word on this?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2014, 08:22 AM
Farhoof's Avatar
Farhoof Farhoof is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Netherlands
Posts: 169
Default Re: PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

Select all clips (I prefer the entire aaf as soon as it's loaded into my session), and "coalesce clip gain to volume automation". This way all clip gain is reset to 0dB and intended volume is added to the current volume automation. You can delete automation as you please.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2018, 12:51 AM
Miiiiiish Miiiiiish is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: Greensborough, Melbourne
Posts: 1
Default Re: PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

Found this answer on some random youtube vid.

It's Shift + Control on Mac, then scroll up or down while holding them to adjust the clip gains of any clips you've selected
Reply With Quote
  #7  
Old 12-09-2018, 08:39 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,636
Default Re: PT10 Clip gain - multiple clips adjust at once?

Quote:
Originally Posted by corym View Post
That's any awesome trick. But...is there a way to bring multiple clips to unity all at the same time? Like for instance when an editor sends over a bunch of clips that are at -infinity....I'd love to turn them all on at once to see what it is they had off.

Cheers

****-ctl-B clears clip gain. Other ways to get there are through the Edit menu or right-clicking the selected clips. You can also option-click on the little clip gain fader icon, though don't know if that works for multiple clips and not in front of my system at the moment... You can also temporarily *bypass* clip gain by right-clicking the clips.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT10 - Clip List always empty (no clips show) quangaroo macOS 6 04-19-2019 07:52 AM
adjust clip gain with dcommand zakco ICON & C|24 0 06-25-2013 06:27 PM
Clip gain multiple clips workflow cjwalker Pro Tools 10 0 10-12-2012 02:53 AM
Audiosuite render causes Bus thread error on clips with 'Bypased clip gain' asparknz Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 08-19-2012 04:04 PM
Clip Gain and Export Clips as files Farmer Dave macOS 2 03-18-2012 10:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com