Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2002, 10:45 AM
Target Earth Ent Target Earth Ent is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 127
Default CPU and System Levels rise after vocals end...

this happens on 2 different songs. Every time the vocals end for good and the instrumental tracks are just playing....the CPU and System levels rise. Sometimes causing buffet messages. Anyone know anything about this?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2002, 09:57 PM
Target Earth Ent Target Earth Ent is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 127
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

I mean buffer messages [img]images/icons/smile.gif[/img]
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2002, 10:25 PM
Mr_Seven Mr_Seven is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fullerton, CA, USA
Posts: 1,588
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

This happens to me when using Autotune. I think it has to do with trying to process (tune) an infinity db wave.
__________________
Darren Valen
Cyberdream Studios
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2002, 10:38 PM
mattm mattm is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 733
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

it is autotune, assuming you are using it. this problem can be resolved by writing bypass automation to the track. ie. only have autotune active when there is vocal content.

the cpu usage issue will be addressed when antares release version 3 for pc rtas later this year.

~matt
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2002, 10:56 PM
december_sky december_sky is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 141
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

You have a P4 right? that happens a lot on P4s! [img]images/icons/confused.gif[/img]
I have one.
__________________
Gabriel.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-06-2002, 09:49 AM
mattm mattm is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 733
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

Gabriel

this happens on all CPU's. the problem actually being in the plug. try what i suggested above.

~matt
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2002, 01:14 PM
Target Earth Ent Target Earth Ent is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 127
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

I'm not even sure what Auto-tune is. is that a feature within Protools or something extra? If something extra... I'm definatly not using it. It's annoying because even the plug ins are not over using the cpu... it may over use it after the vocals end....before I have enough time to make a decent fade or end the song as I would like.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-06-2002, 06:08 PM
mattm mattm is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 733
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

that's a wierd one. probably speak to digidesign.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-07-2002, 10:38 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,622
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

-What else is in the session after the vocals end (on any track)...are more plug-ins introduced, more automation, higher edit density?...all of these things can effect the CPU performance meter.

-Are you using the generic IDE drivers from the Win98/ME CD-ROM with DMA enabled?

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 01-07-2002, 09:24 PM
mattm mattm is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 733
Default Re: CPU and System Levels rise after vocals end...

which plug-ins are you using on the vocal tracks?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dramatic pitch rise effect - how to?? phillyt2k Pro Tools 10 9 04-28-2013 11:35 AM
Backing track levels over vocals while tracking? Stixxs General Discussion 5 03-08-2010 06:21 AM
How to Master vocals, levels etc. Before bouncing to Disk? PT-MP Rookie Pro Tools M-Powered (Mac) 20 07-06-2007 04:37 PM
Question w/ recording vocals? signal levels? rpb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-19-2004 04:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com