Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-08-2015, 02:59 PM
teedeecee teedeecee is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Sydney
Posts: 98
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Quote:
Originally Posted by J-S-Q View Post
I'd like the option to have completely linear control at all times with some kind of preference setting to adjust the speed/sensitivity.
Perfectly put!

Just finished a session for a few days on an Avid/Euphonix S5, and the rotary encoder knob profile is wonderful - completely intuitive - and doesn't include any
acceleration. This really leaves the user with an impression of solid tactility.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-09-2015, 04:24 PM
Nistov Nistov is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Oslo
Posts: 6
Default Re: "Speed" of rotary knobs

There has been some uncertainty as to the extent of Ideascale monitoring on Avids part - but it can certainly not hurt to try. So I added this one a few weeks ago:
http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ng/211749-3779

And it seems I am not the only one who finds this extremly annoying.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-10-2015, 04:28 AM
J-S-Q J-S-Q is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 203
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Quote:
Originally Posted by Nistov View Post
There has been some uncertainty as to the extent of Ideascale monitoring on Avids part - but it can certainly not hurt to try. So I added this one a few weeks ago:
http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ng/211749-3779

And it seems I am not the only one who finds this extremly annoying.
I just added my vote to your IdeaScale. It is a little bit disappointing to see no ideas classified as 'In Review' or 'In Progress' though.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-10-2015, 04:36 AM
marsian marsian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 126
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Yes please AVID, give us an option to change that!
Thanks.

Regards
Maik
Reply With Quote
  #15  
Old 11-19-2015, 02:01 PM
domilik domilik is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Berlin
Posts: 87
Default Re: "Speed" of rotary knobs

I would like to have the opportunity to select linear control just for pan, and the velocity we have right now for fine-tuning of other parameters, like EQ or other plugins.
Reply With Quote
  #16  
Old 02-05-2016, 01:12 PM
teedeecee teedeecee is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Sydney
Posts: 98
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Is there anyone from Avid here that can comment on this topic?

The S3 is a brilliant system, but the accelerating control curve of these pots really brings down the user experience.
Reply With Quote
  #17  
Old 02-05-2016, 01:42 PM
Norrie's Avatar
Norrie Norrie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 116
Default Re: "Speed" of rotary knobs

What's your link for idea scale so we can all vote it up ?
__________________
I don't suffer from insanity -- I enjoy every minute of it !

Avid S3
Artist Transport
Pro Tools HD 12
UAD Apollo 8P
Audient ASP 880
Mac Pro TrashCan
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB ram
Adams A77x
UAD Quad Thunderbolt Satellite
Reply With Quote
  #18  
Old 02-06-2016, 09:27 AM
J-S-Q J-S-Q is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 203
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Quote:
Originally Posted by Norrie View Post
What's your link for idea scale so we can all vote it up ?
You can vote for it here:
http://protools.ideascale.com/a/dtd/...a-tab-comments
Reply With Quote
  #19  
Old 02-06-2016, 09:41 AM
J-S-Q J-S-Q is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: London
Posts: 203
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Quote:
Originally Posted by teedeecee View Post
Is there anyone from Avid here that can comment on this topic?

The S3 is a brilliant system, but the accelerating control curve of these pots really brings down the user experience.
Agreed!

It seems like it shouldn't be that hard to implement this (Speaking as someone who knows almost nothing about coding!) and the enhancement of the user experience could be very significant.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-09-2016, 12:51 PM
teedeecee teedeecee is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Sydney
Posts: 98
Default Re: "Speed" of rotary knobs

Quote:
It seems like it shouldn't be that hard to implement this (Speaking as someone who knows almost nothing about coding!) and the enhancement of the user experience could be very significant.
The rub is that both the S5 and S6 rotary encoders perform as expected and are infinitely more pleasant to use, so the code already exists.

The acceleration of the encoders is so unpredicable that I am finding myself wanting to avoid touching them now which is quite disappointing for a control surface.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does "Westmere" qualification apply to "Bloomfield" and "Gulftown" also? bashville Pro Tools 10 5 03-23-2013 03:04 PM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM
"Slowing down the tape speed" bsmith23 Tips & Tricks 7 05-11-2009 07:03 PM
"Tape" speed MacSean112 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 07-01-2003 12:19 AM
The "FATE" of CM LABS "MotorMix" & "MotorMate". Dum dum dum dum... leon777 Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 10-15-2002 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com