Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-29-2015, 07:57 AM
marleycole marleycole is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: hastings
Posts: 16
Default Pro Tools 12 & iLoks

Does this spell the end of iLok licensing?
Please somebody say yes...I have 120 in this educational facility to manage!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2015, 08:05 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,536
Default Re: Pro Tools 12 & iLoks

Quote:
Originally Posted by marleycole View Post
Does this spell the end of iLok licensing?
Please somebody say yes...I have 120 in this educational facility to manage!
nope. Assets still reside on iLoks.

It's possible that at some point Avid will allow assets to be kept on computers locally like they do with Media Composer, but for now, nothing's changed.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2015, 09:08 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,918
Default Re: Pro Tools 12 & iLoks

And... With the majority of AAX plug-in developers using ilok, it will likely be around for a while.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2015, 01:29 AM
marleycole marleycole is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: hastings
Posts: 16
Default Re: Pro Tools 12 & iLoks

Ah well, was wishful thinking I guess. Maybe one day we'll have a volume license server option with floating seats just like we have now with Media Composer.
Thanks for clearing that up.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-17-2015, 05:32 AM
3stripes 3stripes is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 12 & iLoks

Quote:
Originally Posted by marleycole View Post
Ah well, was wishful thinking I guess. Maybe one day we'll have a volume license server option with floating seats just like we have now with Media Composer.
Thanks for clearing that up.
This is a NEED not a WANT for us in the education sector. I second and third this request!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Two Pro Tools and Two iLoks - Separate accounts? abc3b5b903 Pro Tools 11 9 09-09-2015 03:21 AM
Pro Tools 11 and Multiple iLoks? PaganMuse Getting Started 4 12-09-2014 03:34 PM
One Pro Tools 10 Installer But Multiple Iloks? mitchellcalvin Pro Tools 10 16 04-13-2013 09:49 AM
PRO TOOLS 9 with MULTIPLE ILOKS? reansm Pro Tools 9 27 06-19-2011 02:08 PM
Can Pro tools le/ Mpower use 2 iloks at same time. Mikey Ace 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-29-2008 06:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com