Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Mac OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2014, 04:40 PM
jv780's Avatar
jv780 jv780 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles CA
Posts: 5
Default Delay when I record in Pro Tools Express 10.3.4

Hello,

It is my first time here, but it would not be the last one
I am trying to record my voice but I have a delay coming from my headphones. I decreased my buffer size and CPU, and the delay still there. I have a MacBook Pro, the min M-box and Pro Tools Express 10.3.4. Any comments and/or suggestions would help.

JV
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2014, 03:35 PM
jbrown7282 jbrown7282 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: United States
Posts: 195
Default Re: Delay when I record in Pro Tools Express 10.3.4

Welcome to the forum.... Are you recording with any plugins?? What is your buffer size set on currently??
__________________
Jay

Litehousemuzik
Audio Mixing Services
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2014, 10:09 PM
jv780's Avatar
jv780 jv780 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles CA
Posts: 5
Default Re: Delay when I record in Pro Tools Express 10.3.4

Thank you!! I actually had an EQ but I bypass it. I decreased it to 256 for recording and I increase it to the max for mixing. I created a new session and it was fine but back to that particular session wasn't
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2014, 01:16 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Delay when I record in Pro Tools Express 10.3.4

Bypass still adds delay, you need to deactivate a plug to eliminate the delay
Show the Delay option in the Mix Window to see
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 09-22-2014, 11:17 PM
jv780's Avatar
jv780 jv780 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Los Angeles CA
Posts: 5
Default Re: Delay when I record in Pro Tools Express 10.3.4

Thank you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
30 Second Delay when Hitting Record - Pro Tools Le 8.0.3 xesands macOS 11 03-24-2013 11:25 PM
Pro Tools HD 8.0.4 Huge Record Mode Delay BJohnston Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 08-21-2010 02:11 PM
press record.... delay... delay...now it records phanatik 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-20-2007 03:20 PM
small delay before pro tools will engage in record Johncmuzic Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-16-2006 01:33 PM
delay when pressing record or stopping record mrufino1 Pro Tools M-Powered (Win) 6 03-06-2006 09:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com